Ελλάδα

To MEGA στο ύψωμα από όπου τραβήχτηκε το βίντεο – ντοκουμέντο με το φουσκωτό του Βαλυράκη

28.01.2021 | 17:32

Στο Καστέλι Ερέτριας βρέθηκε η κάμερα του LIVE NEWS στο σημείο που οι τρεις φίλες κάνοντας την πεζοπορία τράβηξαν το βίντεο με το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Οι τρεις φίλες είδαν τον παράξενο στροβιλισμό στη θάλασσα. Ζούμαραν με το κινητό και απαθανάτισαν την στιγμή. Πρόκειται για μια απόσταση 2,5 με 3 χιλιόμετρα από το σημείο που έγινε το συμβάν. Η  εικόνα δεν είναι απόλυτα καθαρή, ωστόσο δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου σκάφους.

Επτά άτομα κατέθεσαν ως τη 1 το μεσημέρι για να καταθέσουν αν είχαν βγει για ψάρεμα εκείνη τη μέρα. Οι Αρχές αναζητούν ένα σκάφος τύπου λίμπερτι ή τάκος. Υπάρχουν επτά σκάφη τέτοιου τύπου, γι αυτό κλήθηκα επτά ψαράδες για κατάθεση.

Αξίζει να σημειώσουμε τα σκάφη τέτοιου τύπου δεν υπάρχει δορυφορικό. Στίγμα είναι υποχρεωτικό να δίνουν τα σκάφη άνω των 12 μέτρων. Οι έρευνες περιορίζονται σε σκάφος μέχρι 7μ. και κυρίως πλαστικά.

«Δεν υπήρχε άλλο σκάφος»

Ο κ. Γιάννης Ευαγγελίου, ιδιοκτήτης αλιευτικού, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Δεν είχα βγει ούτε εγώ, ούτε άλλοι ψαράδες από το λιμάνι το δικό μας. Σε αυτή την περιοχή που έγινε το συμβάν άλλο σκάφος δεν έρχεται. Μια ζωή στη θάλασσα…  30 χρόνια στη θάλασσα. Δεν υπήρχε άλλο σκάφος.», ανέφερε.

«Αυτός που ήταν στο νησί, που είδε το σκάφος, είναι κοντινή απόσταση θα ήξερε ποιο σκάφος είδε. Είναι κοντινή απόσταση. Είπε τρία σκάφη διαφορετικού είδους. Αμφισβητώ την μαρτυρία. Κανένα σκάφος δεν ήταν έξω. Αν τον είχε πάρει σκάφος τον Βαλυράκη θα του είχε κάνει ζημιά μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/01/2021

Ελλάδα