Ελλάδα

Σήφης Βαλυράκης: Αποκλειστική μαρτυρία στο MEGA αναφέρει εμπλοκή αλιευτικού και ύβρεις έναντι του υπουργού

27.01.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Εξελίξεις στο θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Ερέτρια αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών έχουν μετατρέψει την υπόθεση σε ένα θρίλερ καθώς η σύζυγός του, Μίνα Βαλυράκη με επιστολή της χθες προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της κάνοντας λόγο για ανθρωποκτονία και όχι για ατύχημα

«Ένταση με αλιευτικό»
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA μετέφερε τον διάλογο που άκουσε από τον οποίο προκύπτει πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πάνω στο αλιευτικό εκτόξευσε ύβρεις εναντίον του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, πριν ο Σήφης Βαλυράκης πέσει στην θάλασσα.

«Ήτανε απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε προς, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε έναν διάλογο μαζί του. Και του είπε: «Τι κάνεις εδώ ρε…». Λέει «τι σε νοιάζει εσένα».«Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…» και έγινε συμπλοκή. Συμπλοκή με λόγο. Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό και έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα» υπογράμμισε μάρτυρας του συμβάντος στο MEGA.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη υποστηριζει ότι το αλιευτικό σκάφος προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού στην θάλασσα.

Αναπάντητα ερωτήματα
Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο πρώην υπουργός έχασε την ζωή του εξαιτίας συντριπτικών καταγμάτων στο κεφάλι και το λαιμό τα οποία προήλθαν από προπέλα κινητήρα θαλάσσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το Λιμενικό Σώμα, έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις από τους μάρτυρες που είδαν το αλιευτικό σκάφος κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργου.

Κομβικό στοιχείο για την ερεύνα είναι και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας.

Ηδη η διερεύνηση του περιστατικού έχει ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα, ενώ τα στελέχη του Λιμενικού έχουν λάβει αποτυπώματα, δείγματα DNA και ίσως υπάρξει περαιτέρω εξέταση της σορού για να διαπιστώσουν αν ο πρώην υπουργός κτυπήθηκε από την προπέλα του φουσκωτού του, από ποια πλευρά έπεσε στην θάλασσα κι αν έκανε προσπάθεια να αναρριχηθεί πάλι σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φωτογραφίες που θα δώσουν πολλές απαντήσεις στο μυστήριο. Τόσο για το συμβάν όσο και για την ύπαρξη αλιευτικού.

Μάλιστα, οι ντόπιοι, κάνουν λόγο ότι παραπάνω περιγραφές ταιριάζουν σε τρία σκάφη.

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε έτσι ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα την οποία ζητά η οικογένεια του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/01/2021