Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τις αγωγές Τσίπρα

27.01.2021 | 10:13

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε έπειτα από τις αγωγές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εναντίον των «Νέων», του Γιώργου Παπαχρήστου και του Γιάννη Κουρτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν φανταζόμουν ότι θα πέσει τόσο χαμηλά ένας πρώην πρωθυπουργός» ανέφερε, τονίζοντας πως «είναι γελοίο να προσφεύγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δικαστήρια», εξηγώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να έχει φύγει από τη θέση εξουσίας που κατέχει.

«Να πάρει αμέσως πίσω την τρελή αγωγή που έκανε και να περιοριστεί στη δυνατότητα που έχει να πει τη δική του άποψη για τα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στο κοινό δικαίωμα των πολιτικών και των δημοσιογράφων να υπερασπίζονται την αλήθεια αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι στράφηκαν εναντίον του κ. Τσίπρα με συκοφαντικό τρόπο.

«Ποιο τρόπο έχει ένας πολίτης της χώρας όταν δύο εφημερίδες παραπληροφορούν;» αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή δείχνει ότι δεν έχει να φοβηθεί κανείς την ελληνική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι «το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις: από τη μία τη λογοκρισία και από την άλλη η ασυδοσία», ενώ συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, όμως απορρίπτει όλα τα παιχνίδια εμπλοκής με εξουσίες και συμφέροντα. «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/01/2021

Πολιτική