Κόσμος

Ντουμπάι: Χλιδάτες διακοπές μετ’ εμβολιασμού, αλλά για λίγους

27.01.2021 | 17:00

Τα χρήματα αγοράζουν το εμβόλιο και μάλιστα το συνδυάζουν με πολυτελείς διακοπές και διαμονή σε χλιδάτες τοποθεσίες.

Ένα ολόκληρο επιχειρηματικό πλάνο έχει στηθεί από κλειστή λέσχη στο Ηνωμένο Βασίλειο για όσους δεν θέλουν να περιμένουν στην λίστα αναμονής για τον εμβολιασμό τους και διαθέτουν φυσικά αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μια εταιρία έχει ξεκινήσει να προσφέρει ταξίδια εμβολιασμού. Στην Βρετανία απαγορεύονται τα ταξίδια εκτός και αν προκύπτει σοβαρός λόγος. Επιτρέπεται ωστόσο το ταξίδι για ιατρικούς λόγους.

Προσφορά για… λίγους

Το Knightsbridge Circle λειτουργεί ως ένα πολυτελές ταξιδιωτικό γραφείο μια λέσχη με έδρα στο Λονδίνο.

Για να έχει ωστόσο κάποιος πρόσβαση στα τουριστικά του πακέτα πρέπει να έχει προσκληθεί από κάποιον και πληρώσει 30.000 ευρώ ετήσια συνδρομή.

Αν τώρα θέλει όντως να ταξιδέψει στο Ντουμπάι για να εμβολιαστεί κάνοντας και χλιδάτες διακοπές πρέπει να καταβάλει το ποσό των 45.000 ευρώ επιπλέον. Σύνολο ταξιδιού 75.000 ευρώ.

Το ταξίδι διαρκεί 21 ημέρες όσες ακριβώς χρειάζονται για να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα ήδη 20 μέλη του κλαμπ έχουν εμβολιαστεί στο Ντουμπάι ενώ η δυνατότητα δίνεται μόνο για άτομα άνω των 65.

Εμβολιαστικός τουρισμός

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άλλωστε είναι από τις λίγες χώρες στο πλανήτη όπου τα Anti-Covid εμβόλια μπορούν να αγοραστούν από ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Όπως γράφουν οι Financial Times, η Ινδία αναμένεται να είναι έτοιμη τον Απρίλιο για παρόμοιους εμβολιασμούς σε ιδιωτικές κλινικές.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/01/2021

Κόσμος