Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας και ιατροδικαστής για την υπόθεση

27.01.2021 | 17:49

Στην εκπομπή  LINE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας, και ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θρίλερ του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

«Είναι μια ποινική προδικασία. Διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Εξετάζονται όλα τα σενάρια από τις αρχές. Εξετάζουμε και το σενάριο να υπήρχε και δεύτερο σκάφος στο σημείο. Δεν έχει υπάρξει εντοπισμός συγκεκριμένου σκάφους γίνεται αυτοψία στα σκάφη που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, περίπου 30 επαγγελματικά σκάφη. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις και το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων», είπε ο κ. Κοκκάλας.

«Τα τραύματα που έφερε η σορός εξετάστηκαν από δύο έμπειρους ιατροδικαστές. Θα μπορέσει να εξακριβωθεί αν η προπέλα του φουσκωτού του προκάλεσε τα τραύματα στον Σήφη Βαλυράκη, ή αν προήλθαν από προπέλα άλλου σκάφους. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αν πάρουμε το σενάριο του ατυχήματος, δυστυχώς στην Ελλάδα τα θαλάσσια ατυχήματα είναι συχνά. Θα μπορούσε θεωρητικά να τον χτυπήσει και η δική του προπέλα, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό. Θα μπορούσε ο Σήφης Βαλυράκης να είχε κρατηθεί από κάπου όταν έπεσε στη θάλασσα, και στην προσπάθειά του να ανέβει μπορεί να χτύπησε από την προπέλα της βάρκας του», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσαντίρης.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/01/2021

Ελλάδα