Κόσμος

Κορωνοϊός: Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά για τη Βρετανία

27.01.2021 | 13:51 Eνσωμάτωση

Περισσότερους από 100.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Βρετανία, ενώ χειροτερεύει διαρκώς η υγειονομική κρίση στην Πορτογαλία.

Με τα νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε μια θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά με 100.000 νεκρούς.

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όλα όσα έκανε η κυβέρνηση» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επόμενοι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι.

«Δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν είχαμε ακόμη 40 έως 50 χιλιάδες θανάτους πριν το τέλος της άνοιξης» σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής Κάλουμ Σεμπλ.

Χθες στη Βρετανία καταγράφηκαν πάνω από 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 1.600 θάνατοι.

Πορτογαλία

Εσπευσμένα, μέσα στη νύχτα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Λισαβόνας 20 ασθενείς με κορωνοϊό όταν το νοσοκομείο την επαρχία Αμαντόρα, όπου νοσηλεύονταν, ξέμεινε από οξυγόνο.

Περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 300 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο χθες στη χώρα. Ο στρατός στήνει νοσοκομεία εκστρατείας.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας.

Γαλλία

Καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν μαζί στο Παρίσι και τη Ναντ ζητώντας περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση

Με συλλήψεις κατέληξε η προσπάθεια μαθητών λυκείου να μπλοκάρουν την είσοδο του σχολείου τους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση ίσως ανακοινώσει σήμερα τρίτο καθολικό λόκνταουν υπό το φόβο της βρετανικής μετάλλαξης. Περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα και πάνω από 400 θάνατοι είναι ο απολογισμός του τελευταίου 24ώρου.

Ολλανδία

Τέταρτη νύχτα επεισοδιακών διαδηλώσεων στην Ολλανδία κατά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, αν και μικρότερης έκτασης από τις ταραχές των προηγούμενων ημερών.

Η αστυνομία επενέβη πολλές φορές και συνέλαβε άτομα που παραβίαζαν την απαγόρευση εμποδίζοντας τους να οργανώσουν μεγαλύτερες διαδηλώσεις.))

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/01/2021