Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αιφνιδιασμός από την εκτόξευση των κρουσμάτων – Στον «αέρα» το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων

27.01.2021 | 16:46

Είναι οι αριθμοί σοκ που όλα δείχνουν πως θα ανατρέψουν όλα όσα ξέραμε. 842 κρούσματα σε μία ημέρα, στην Αττική τα 427 στο κέντρο της Αθήνας τα 113. Η μεταδοτικότητα αυξήθηκε κατά 50%.

Οι ειδικοί προετοιμάζουν για πισωγύρισμα σε σκληρότερο lockdown. Ο μεγάλος φόβος τους είναι η κατάρρευση των νοσοκομείων. Ειδικά στην Αττική. Αφού από τις 150 εισαγωγές ασθενών που έγιναν χθες για κορωνοϊό οι 77 έγιναν στην Αττική.

Τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα».

Στον «αέρα» το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων τη Δευτέρα

Πρώτο μέτρο για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα από Δευτέρα φαίνεται πως είναι να μην ανοίξουν τελικά Γυμνάσια και Λύκεια. Η απόφαση θα ληφθεί την τελευταία στιγμή στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μ. Γκάγκα: Η έκρηξη κρουσμάτων δεν περιλαμβάνει την επίδραση του ανοίγματος της αγοράς

Η κίνηση στην αγορά παραμένει μεγάλη όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα νέα δεδομένα βάζουν στο τραπέζι το πιθανό κλείσιμο και πάλι της αγοράς. Η Μίνα Γκάγκα λέει πως οι αριθμοί που βλέπουμε σήμερα είναι τα υπόλοιπα των γιορτών και δεν έχει αποτυπωθεί η επίδραση που είχαν τα ψώνια.

Τρόμος από τη νέα μετάλλαξη

Κερασάκι στην τούρτα των δυσάρεστων εξελίξεων είναι η νέα μετάλλαξη που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού χωρίς σκληρότερα μέτρα. Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι τουρίστες από τη Σερβία στην Ελλάδα

Η διασπορά του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και ειδικά της μετάλλαξης φέρνει πιο γρήγορα και νέα μέτρα για τα ταξίδια και ήδη με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από Σερβία. Στην Μύκονο που αναμένεται να δεχτεί τουρίστες το καλοκαίρι, έκκληση για τήρηση των μέτρων απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώνεται για τα κρούσματα.

Μέχρι την Παρασκευή που αναμένονται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, οι ειδικοί θα λάβουν υπόψιν τους τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών, ώστε να καταλήξουν.

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, Αττική και Θεσσαλονίκη είναι ακόμα σε καλό σημείο, με αρκετά κενά κρεβάτια.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/01/2021

Ελλάδα