Ελλάδα

Εντοπίστηκε το σκάφος που φέρεται να παρενόχλησε το φουσκωτό του Βαλυράκη

27.01.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Το λιμενικό έχει εντοπίσει το σκάφος που είχε εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Στο Mega μίλησε ο μάρτυρας – κλειδί που κατέθεσε στο λιμενικό όλα όσα είδε και άκουσε για το επεισόδιο μεταξύ του Σήφη Βαλυράκη και του καπετάνιου ενός μικρού αλιευτικού πριν ο πρώην υπουργός χαθεί μέσα στα νερά βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

«Από το σημείο που στεκόμουν από τις 12 – 12μιση, είδα το σκάφος του κ. Βαλυράκη να ξεκινά από την οικία του. Στα μισά της διαδρομής του έσβησε (από πρόβλημα), το ξανά έβαλε μπρος. Είχα ακουστική και οπτική επαφή. Η διαδρομή είναι 3-4 λεπτά.

Τη δεύτερη φορά που του έσβησε στην προσπάθειά του να το βάλει μπρος, τον είχε πλησιάσει ήδη ένα αλιευτικό σκάφος, ερχόταν από βόρεια, από την πλευρά του λιμανιού. Μιλούσαν και άκουσα κάποια στιγμή διαπληκτισμό…

Έκανε δύο στροφές. Το αλιευτικό σκάφος έφυγε προς τη μια κατεύθυνση και το φουσκωτό στην αντίθετη.

Το μόνο που είδα ήταν ένα λευκό αλιευτικό σκάφος. Κατά 90-95% από το μεγάλο κυματισμό που προκάλεσε το αλιευτικό ίσως να έπεσε στη θάλασσα ο άνθρωπος…».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το λιμενικό έχει ήδη εντοπίσει το σκάφος που ανταποκρίνεται στις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων. Είναι ένα μικρό λευκό αλιευτικό σκάφος, ένα «τρεχαντήρι». Αυτό που εξετάζεται είναι να μην υπάρχει ένας επιβαίνων, αλλά δύο. Ο αυτόπτης μάρτυρας δεν μπορούσε να διακρίνει αν είναι ένας ή δύο.

Τις επόμενες ώρες δεύτερος ιατροδικαστής που εχει διοριστει από την οικογένεια θα μπορεί να απαντήσει αν τα θανατηφόρα τραύματα τα προκάλεσε η προπέλα του δικού του σκάφους ή του άλλου.

Επιπλέον, σήμερα στην Ερέτρια πέρασαν πολλά πρόσωπα που κατάθεσαν όσα γνωρίζουν. Αύριο θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Στο λιμεναρχείο Χαλκίδας ο άνθρωπος που αποτελεί τον βασικό μάρτυρα κατέθεσε για δεύτερη φορά. Όπως είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι αρχές του έδειξαν 30 σκάφη αλιευτικά που πιθανόν να εμπλέκονται στο δυστύχημα. Εκείνος αναγνώρισε 2-3 χωρίς να μπορεί να είναι 100% σίγουρος.

Η συγκεκριμένη κατάθεση αξιολογείται ως αρκετά σοβαρή για αυτό δεν αποκλείεται να κληθεί από τους αξιωματικούς του λιμενικού αν προκύψουν νέα στοιχεία από την έρευνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/01/2021