Ελλάδα

Ξαφνική απαγόρευση των συναθροίσεων μέχρι 1η Φεβρουαρίου- Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

26.01.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων η απόφαση αναφέρει ότι: Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Διευκρινήσεις για το θέμα έδωσε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Πηγές από την Κατεχάκη διευκρινίζουν ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συγκέντρωση και δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία.

Επίσης η απόφαση αυτή δικαιολογείται γιατί έγινε μετά από εισήγηση των ειδικών για λόγους δημόσιας υγείας.

Μετά την απόφαση του Αρχηγείου ξέσπασε πολιτική θύελλα με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για αυταρχικό μέτρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγείου θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και τριών χιλιάδων σε όσους διοργανώνουν δημόσιες συναθροίσεις και 300 ευρώ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στο μεθαυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Το ερώτημα είναι πώς θα δικαιολογηθεί το «μπλόκο» στα φοιτητικά συλλαλητήρια ή σε συγκεντρώσεις κομμάτων την Πέμπτη, με άνω των 100 ατόμων, όταν την ίδια στιγμή θα υπάρχουν ουρές έξω από εμπορικά.

Πάντως, από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζεται ότι η απαγόρευση συναθροίσεων δεν είναι απόφαση της Αστυνομίας, αλλά αποτελεί εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2021