Πολιτική

Διερευνητικές: Αμετακίνητες στις θέσεις τους Ελλάδα & Τουρκία

26.01.2021 | 13:54 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα, σε χρόνο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, θα συνεχιστούν οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές συνομιλίες.

Μέσα σε λίγες ώρες οι επαφές του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ολοκληρώθηκαν αφήνοντας μια επίγευση άοσμου και άγευστου, καθώς λίγο πολύ και οι δύο χώρες έμειναν στις θέσεις τους που είναι γνωστές.

Οι Τούρκοι κατά την κλασσική τους τακτική θέλησαν να επιβληθούν βάζοντας τις συνομιλίες στο Ντολμά Μπαχτσέ, το οθωμανικό ανάκτορο που κατασκευάστηκε μετά το Τοπ Καπί όταν οι Σουλτάνοι θέλησαν να δείξουν ευρωπαϊκό πρόσωπο.

Η μόνη ίσως ενδιαφέρουσα εξέλιξη με τη σύνθεση της τουρκικής αντιπροσωπείας, η οποία έδωσε τροφή για σενάρια και προβληματισμό για την μετέπειτα πορεία των διερευνητικών επαφών.

Ο Ερντογάν έστειλε το δεξί του χέρι Ιμπραήμ Καλίν στη συνάντηση, πυροδοτώντας ερμηνείες ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναβάθμισε τις συνομιλίες.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις από τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας που άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη, δηλώνοντας ότι αυτές δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με νέες κυρώσεις.

Ο Νίκος Δένδιας, συνεχίζοντας τον διπλωματικό του μαραθώνιο, συζήτησε με τον Μπορέλ τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενώ σήμερα θα δει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, του οποίου οι τοποθετήσεις σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ακέραιες.

Σε στρατιωτικό επίπεδο στην Αθήνα μετά την υπογραφή απόκτησης των 18 Ραφάλ ετοιμάζονται για την έλευση γαλλικών μαχητικών στην Τανάγρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2021