Οικονομία

Εβδομάδα πληρωμών για επιστρεπτέα προκαταβολή και επίδομα θέρμανσης – Έρχεται το «e – Λιανικό»

26.01.2021 | 08:33 Eνσωμάτωση

Ενέσεις ρευστότητας σε πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά θα αρχίσει να χορηγεί από αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση με τις πληρωμές να υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας θα αρχίζουν να βλέπουν ζεστό χρήμα στον τραπεζικό τους λογαριασμό περίπου 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, σχεδόν 700.000 νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και περίπου 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που θα αποζημιωθούν για το 50% των χαμένων ενοικίων του Νοεμβρίο.

Σε ότι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή, η ελάχιστη ενίσχυση για επιχειρήσεις έως πέντε εργαζόμενους είναι 2.000€, ενώ η ελάχιστη ενίσχυση για επιχειρήσεις με περισσότερους από πέντε εργαζόμενους, θα είναι 4.000€.

Το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεό, ενώ οι πληρωμές ξεκινούν αύριο Τετάρτη, 27/1.

Επίδομα θέρμανσης
Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι εκκινεί από 80 έως 650€

Την Παρασκευή 29/1 ξεκινούν οι πληρωμές, ενώ ο υπολογισμός γίνεται 220€ επί συντελεστή ανά οικισμό.

Επιδότηση για δημιουργία e-shop 

Πρόγραμμα επιδότησης δημιουργίας e-shop έρχεται το προσεχές διάστημα. Το «e – Λιανικό» θα είναι ένα πρόγραμμα ύψους 80 εκατ. €. Στις διατάξεις του προβλέπεται:

Κατασκευή e-shop με 100% επιδότηση έως 5.000€ για επιλέξιμες: μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο οικονομολόγος, Νίκος Κανέλλος, υπογράμμισε ότι και μετά την πανδημία ένας στους δύο καταναλωτές θα συνεχίζει να ψωνίζει μέσω διαδικτύου.

«Ο covid θα επιταχύνει τον φηφιακό μετασχηματισμό» είπε, σημειώνοντας, ότι εκτός από δημιουργία, η επιδότηση προβλέπεται και για την αναβάθμιση υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εν τούτοις, συμπλήρωσε, ότι για να λάβει κάποιος την σχετική επιδότηση, πρέπει να υπάρχει φυσικό κατάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/01/2021