Ελλάδα

Αγορά: Κοσμοσυρροή στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας & της Θεσσαλονίκης

23.01.2021 | 19:50

Παραμονή Πρωτοχρονιάς θύμιζε σήμερα η κίνηση στα καταστήματα.

Το αδιαχώρητο επικράτησε από το πρωί στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τεράστιες ουρές καταναλωτών να σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα.

Υπομονή &… αναμονή

Οι ουρές του κόσμου ατελείωτες, κυρίως από νεαρούς καταναλωτές.

Την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα με αθλητικά είδη, παπούτσια και είδη ρουχισμού.

Στις περιπτώσεις που δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας, γίνονταν συστάσεις από την αστυνομία, ενώ από τα μεγάφωνα των εμπορικών κέντρων ακούγονταν μηνύματα για να κρατιούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

«Στα χαρτιά» το δίωρο για τις αγορές

Άλλοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, ενώ άλλοι αγανακτούν καθώς ο μέσος όρος αναμονής ξεπερνά τα 40 λεπτά. Όπως φαίνεται, το χρονικό όριο των 2 ωρών για τους πολίτες δεν είναι αρκετό για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Από τη μια η κίνηση στους δρόμους και από την άλλη η αναμονή στις ουρές και στα ταμεία.

Κοσμοπλημύρα στη Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να κάνουν τα ψώνια τους από νωρίς στα καταστήματα της πόλης, με τους περισσότερους να προτιμούν να αγοράσουν είδη ρουχισμού.

Τα πεζοδρόμια γεμίζουν από κόσμο, αλλά και από τις τεράστιες ουρές.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες του κλάδου νιώθουν αισιόδοξοι για την μέχρι τώρα εμπορική κίνηση της αγοράς, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Το άνοιγμα των καταστημάτων για αύριο, Κυριακή, θα είναι προαιρετικό και τα καταστήματα, βάση της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 πμ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/01/2021

Ελλάδα