Ελλάδα

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

22.01.2021 | 20:01

Ο κύβος ερρίφθη για Γυμνάσια και Λύκεια. Από την 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν και πάλι, όμως, στις επιβαρυμένες περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια! Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές πανεπιστήμια και φροντιστήρια παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπή των λοιμωξιολόγων οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων επιστρέφουν στα σχολεία.

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια παντού με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές όπου οι μαθητές του λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τα μέτρα που ισχύουν και στα δημοτικά και νηπιαγωγεία δηλαδή μάσκες παντού, αντισηπτικά, τακτικός αερισμός των χώρων, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων.

Φροντιστήρια ξένων γλωσσων και φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά

Το λοκντάουν παρατείνεται για μία ακόμα εβδομαδα.

Δηλαδή παραμένουν οι μετακινήσεις με sms και έντυπα, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 το βράδυ με 05.00 το πρωί, και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντου.

Επίσης εξακολουθεί να απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα με εξαίρεση τις περιφέρειες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης για το κυνήγι του αγριοχοιρου με μέγιστο αριθμο τα 4 άτομα και 2 ανα αυτοκινητο.

Η επιδημία δείχνει τάσεις ύφεσης παρότι θυμίζει τα επίπεδα του Οκτωβρίου.

«Φαίνεται ότι κυμαινόμαστε στα επίπεδα του Οκτωβρίου. Οι έλεγχοι είναι από νοσοκομεία και άρα δεν εκφράζουν το γενικό πληθυσμό».

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η Αττική…

Η κυβέρνηση δίνει επισης τη δυνατότητα στους φοιτητές να μετακινηθούν εκτός νομόυ για να ξενοικιάσουν κάποιοι ακίνητο μεσα σε 72 ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Ελλάδα