Κόσμος

Τέλος τα πάρτι στο Ντουμπάι – Εκτόξευση κρουσμάτων

21.01.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Eκτόξευση κρουσμάτων στο Ντουμπάϊ με αποτέλεσμα οι αρχές να ανακοινώσουν την αναστολή των μη απαραίτητων χειρουργικών επεμβάσεων αλλά και τη ζωντανή διασκέδαση στα ξενοδοχεία.

Οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν σε εγκύκλιό τους ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και μπορεί να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορωνοϊό.

Αντίστοιχα η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται το Ντουμπάι, ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει, φτάνοντας χθες τις 3.506. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να έχουν πέσει κάτω από τις 500.

Έως 50 push-ups θα κάνουν οι τουρίστες χωρίς μάσκα στο Μπαλί της Ινδονησίας

Στο Μπαλί πρωτοτυπούν οι αρχές και επιβάλλουν μία ασυνήθιστη τιμωρία στους ξένους που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν push-ups, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας με μάσκα να τους επιτηρούν.

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/01/2021