Ελλάδα

Σε 12 μήνες αυξάνεται η θητεία στο Στρατό Ξηράς

21.01.2021 | 20:50

Τον Μάιο θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αυξηθεί κατά τρεις μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς και να εξισωθεί με τη 12μηνη διάρκεια της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος οι αλλαγές δεν θα αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά τους στρατεύσιμους που θα καταταγούν τον προσεχή Μάιο και μετά.

Παράλληλα όμως με την εξίσωση της θητείας που θα είναι 12μηνη για όλα τα σώματα και όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών καθώς και η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών.

Για συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/01/2021

Ελλάδα