Χωρίς κατηγορία

Τέλος στα επεισόδια στις συγκεντρώσεις βάζει η κυβέρνηση

21.01.2021 | 20:16

Διαδηλώσεις με κανόνες, με διαχωρισμό των διαδηλωτών από τους κουκουλοφόρους και την αποφυγή επεισοδίων και χρήση χημικών επιχειρεί να βάλει το νέο σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το νέο δόγμα για τις συγκεντρώσεις έχει τέσσερεις πυλώνες. Την προετοιμασία της αστυνομίας, την επικοινωνία με τους διοργανωτές την δράση που θα απαιτηθεί αλλά και την λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων για την διαχείριση.

Σύμφωνα με το νέο δόγμα της ελληνικής αστυνομίας η έσχατη λύση θα είναι η επέμβαση των ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων. Έτσι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη με προσεχτικό σχεδιασμό των μέτρων φύλαξης αλλά και την συνεργασία εάν είναι βεβαίως εφικτή με τους διαδηλωτές μέσω του αστυνομικού διαμεσολαβητή που θα ορίζεται κάθε φορά

Θα υπάρχει σταδιακή προειδοποίηση πριν από την δυναμική επέμβαση των αστυνομιών δυνάμεων. Στην αρχή μέσω ηχητικής προειδοποίησης που θα ζητά από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, στην συνέχεια θα υπάρχει τεχνικός φραγμός με μέσα και αστυνομικούς.

Αν δεν αποδώσουν οι προειδοποιήσεις αυτές θα ξεκινά η ρίψη νερού από τις αύρες τις αστυνομίας. Ως έσχατη λύση θα είναι η επέμβαση των ματ με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων.

Όλες οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά από τους διοργανωτές ενώ θα ορίζεται και υπεύθυνος επικοινωνίας με την αστυνομία.

Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία όσων ζουν και εργάζονται στις περιοχές όπου θα γίνονται συγκεντρώσεις αλλά παράλληλα να μην καταπατηθεί το δικαίωμα των πολιτών στην διαμαρτυρία.

Όλες οι συγκεντρώσεις θα βιντεοσκοπούνται από κάμερες που θα φέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς και από ιπτάμενα μέσα.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/01/2021

Χωρίς κατηγορία