Ελλάδα

Νέα μαρτυρία για τη σχολή καλών τεχνών Θεσσαλονίκης

21.01.2021 | 21:49

Συγκλονίζει μία ακόμα φοιτήτρια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή στη σχολή καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης

Χτες το φως της δημοσιότητας είδε μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας φοιτήτριας από τη σχολή καλών τεχνών στη Θεσσαλονίκη που μαζί με έξι ακόμη συμφοιτήτριές της πάλεψαν και κατάφεραν μετά από δύο χρόνια να απομακρύνουν από την σχολή τους τον καθηγητή που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Σήμερα στην κάμερα του Mega μιλά μια ακόμη γυναίκα από αυτήν την ομάδα που μοιράστηκαν ως φοιτήτριες παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες.

«Άρχισαν να γίνονται και κάποιεςπροτάσεις με αφορμή σεξουαλικού περιεχομένου το κάτα πόσο είμαι πρόθυμη να εκτεθώ πάνω στην σκηνή.

Έλεγε ότι πρέπει να μάθω να εκτίθομαι και να είμαι διαθέσιμη σε όλα.

Όσο δεν δεχόμουν τις προτάσεις, τόσο πιο πιεστικός γινόταν κυρίως με την απειλή ότι θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά να μην ανοίξει καμία πόρτα στο θέατρο για μένα.

Φτάσαμε στο σημείο να προσπαθήσει να με κλειδώσει σε έναν χώρο και να μου κάνει σεξουαλικές προτάσεις με μια αντιμετώπιση του τύπου “ξέρεις ότι θα συμβεί δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το συζητάμε”.

Πάγωσα αυτο που νομίζω παθαίνουν οι περισσότερες γυναίκες.

Ένοχη δεν αισθάνθηκα ένιωσα σίγουρα μια φοβερή ανάγκη να το κρύψω.

Λίγο καιρό μετά με πλησίασε μια άλλη κοπέλα από το τμήμα και μου είπε ξέρεις Ελένη θέλω να σου μιλήσω, μου συμβαίνει κάτι τρομακτικό και πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε σένα.

Όταν ξεκίνησε να διηγείται τι της συμβαίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο το σοκ μου ήταν τεράστιο γιατί αντιλαμβανόμουν ότι μας συνέβαιναν τα ίδια πράγματα παράλληλα.

Ήμασταν πάρα πολλές, περισσότερες από τις επτά που καταθέσαμε.
Έγινε η ένορκη διοικητική εξέταση, απολύθηκε.

Δεν μπορεί να διδάξει σε ελληνικο πανεπιστήμιο, βεβαίως διδάσκει στο εξωτερικό, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο εμεί δεν μπορούμε να δράσουμε αυτή την στιγμή»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/01/2021

Ελλάδα