Κόσμος

ΗΠΑ: Οι συμβολισμοί της ορκωμοσίας Μπάιντεν γίνονται πράξη

21.01.2021 | 20:37

Το ξήλωμα της πολιτικής Τραμπ άρχισε ο Τζο Μπάιντεν από την πρώτη ημέρα που μπήκε στο Λευκό Οίκο.

Με μια βροχή από διατάγματα ο νέος πρόεδρος επαναφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διεθνή συμφωνία για το κλίμα και επιχειρεί να φρενάρει την εξάπλωση της φονικής πανδημίας.

Μια γνωστή πολέμιος του Τραμπ, η Λέιντι Γκάγκα που τον είχε καταγγείλει για τη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Η λατίνα σταρ Τζένιφερ Λόπεζ πρόσθεσε στο τραγούδι της, όλο νόημα, τη δέσμευση των Αμερικανών πολιτών.

Η νεαρή ποιήτρια και ακτιβίστρια Αμάντα Γκόρμαν, μόλις 22 ετών, έστειλε μαχητικό μήνυμα με το ποίημά της «Ο Λόφος που Ανεβαίνουμε».

Με όλους αυτούς τους συμβολισμούς μπήκε στο Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν και άρχισε αμέσως το ξήλωμα της πολιτικής του Τραμπ, υπογράφοντας 17 προεδρικά διατάγματα.

Για την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και στη διεθνή συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Για τη διακοπή ανέγερσης του Τείχους. Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ομοσπονδιακά κτίρια. Το χάος που παρέλαβε ο Μπάιντεν αποτυπώνει εύγλωττα στο εξώφυλλο του το περιοδικό ΤΙΜΕ, την ώρα που το CNN μεταδίδει ότι ο Τραμπ δεν παρέδωσε συνολικό σχέδιο για τον εμβολιασμό. Του άφησε όμως στο Οβάλ Γραφείο μια επιστολή.

Το νέο πνεύμα στο Λευκό Οίκο αποτύπωσε και η ελληνικής καταγωγής νέα εκπρόσωπος Τύπου, Τζέιν Ψάκι.

Όσο για τον Τραμπ, με την άφιξή του στη Φλόριντα, είδε να απομακρύνεται από δίπλα του ακόμα και η σύζυγός του Μελάνια. Στελέχη των Δημοκρατικών επιδιώκουν μια δίκη εξπρές στη Γερουσία με στόχο τον αποκλεισμό του από επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/01/2021

Κόσμος