Ελλάδα

«Βροχή» οι καταγγελίες για καθηγητές του ΑΠΘ – Τι καταγγέλλουν φοιτήτριες

20.01.2021 | 17:19

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι καταγγελίες για καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι προέβησαν σε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον φοιτητριών.

Χθες έξι πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ συναντήθηκαν με τον πρύτανη και κατήγγειλαν με ονόματα ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από περισσότερους από έναν καθηγητές.

Τρόμο προκαλούν οι καταγγελίες στο MEGA 27χρονης φοιτήτριας που περιγράφει ανατριχιαστικά πώς έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από καθηγητή της στο ΤΕΙ μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη.

«Του ζήτησα να σταματήσει. Μου είπε να μην κουνιέμαι»

Σοκάρουν τα λόγια της φοιτήτριας που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητή της στο ΤΕΙ μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη.

Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ο καθηγητής ασέλγησε εις βάρος της περισσότερες από μία φορές, με τις λεπτομέρειες των πράξεών του να σοκάρουν.

«Μου ζήτησε να γδυθώ ολόκληρη. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ο καθηγητής μου θα ασελγήσει πάνω μου. Με έβαλε να κάτσω πάνω στα γεννητικά του όργανα. Δεν αντέδρασα, απλά είχα βουρκώσει ολόκληρη. Σκεφτόμουν ‘ας τελειώσει να σηκωθώ να φύγω και δε θα ξαναπατήσω το πόδι μου ποτέ εδώ μέσα’».

Οι υποσχέσεις του καθηγητή μετά από την πράξη του πολλές.

«Μου έλεγε ότι θα μου έβρισκε καλή δουλειά ως μαία. Τον σιχαινόμουνα».

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, και άλλες φοιτήτριες έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Δεν ήμουν η μόνη. Αυτός ο άνθρωπος ασελγούσε κατά συρροή στις φοιτήτριές του».

 

Δικηγόρος καθηγητή: Σαθρό κατηγορητήριο

«Μιλάμε για σαθρό κατηγορητήριο, για ασύστολα ψεύδη. Στο ακροατήριο του δικαστηρίου το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει» ανέφερε στην εκπομπή Live News ο δικηγόρος του καθηγητή Θεόδωρος Σιμόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι: «Μιλάμε για έναν εξέχων επιστήμονα στην Θεσσαλονίκη, από τους κορυφαίους της πόλης στην ειδικότητά του. Έχει αντιμετωπίσει πάνω από 5.000 ασθενείς στο ιατρείο του. Είναι καθηγητής στο συγκεκριμένο τμήμα 11 χρόνια. Έχουν περάσει πάνω από 1.000 φοιτήτριες από τις αίθουσες που συνεχίζει να διδάσκει. Έρχονται τρεις κοπέλες μετά από τέσσερα τόσα χρόνια συντονισμένα και ομαδικά και προσάπτουν αυτή την μομφή στο πρόσωπό του. H δική αυτή θα έχει πολλές εκπλήξεις».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/01/2021

Ελλάδα