Πολιτική

Πολεμικές ιαχές στον τουρκικό τύπο εξαιτίας της επέκτασης των υδάτων

20.01.2021 | 18:19

Με την φράση η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης στη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια της αιγαιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο και προανήγγειλε πως όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες η επέκταση θα γίνει και στην Κρήτη και αλλού

Οι αναφορές αυτές εξοργίζουν την Τουρκία δημοσίευμα της Τακβίμ έχει τίτλο “Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, πριν τις συνομιλίες” ενώ της Γενί Τσαγ “Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινά πόλεμο”.

Στην πράξη οι Τούρκοι απάντησαν με επιθετικές υπερπτήσεις Τις πρώτες του 2021.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη -χωρισμένα σε δύο ζευγάρια- πέταξαν πάνω από τη Στρογγύλη και τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Οι Τούρκοι είναι στα κεραμίδια και με την αναφορά του Νίκου Δένδια, για την ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που προκύπτουν από τη Λωζάνη και από άλλες συνθήκες.

Τα ξεκάθαρα μηνύματα της χώρας μας στέλνονται την ώρα που ξεκινούν οι διερευνητικές ενώ συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά θα έχει κατά την αυριανή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παράλληλα προχωράει και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας με τα Rafake να ψηφίζονται αύριο εν μέσω πάντως αντιδράσεων από τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες.

Στο ΚΥΣΕΑ που είναι θέμα ωρών να συγκληθεί θα αποφασίσει επίσης αν θα γίνουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πως θα προχωρήσει η αύξηση της θητείας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/01/2021

Πολιτική