Κόσμος

ΗΠΑ: Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν – Ποιος είναι ο γιος του νέου προέδρου

20.01.2021 | 18:03

Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν. Είναι ο γιος του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Εργάζεται ως δικηγόρος και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Eudora Global.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα λόγω των αγώνων του με τις καταχρήσεις ουσιών. αλλά και την ταραχώδη προσωπική του ζωή.

Αυτά, αλλά και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ουκρανία και την Κίνα έγιναν αφορμή να γίνει πολλές φορές στόχος του Ντόναλτ Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν να στηρίζει τον γιο του δηλώνοντας περήφανος για αυτόν.

H δημοσιότητα & οι εξαρτήσεις

Ο Χάντερ, όπως και ο αδερφός του Μπομπ, βρίσκονταν υπό τους προβολείς της δημοσιότητας από την παιδική τους ηλικία.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν το 1992, όπου όμως απέκτησε την ροπή προς το αλκοόλ, το κάπνισμα και τις ναρκωτικές ουσίες.

Το 2014 αποπέμφθηκε από το σώμα εφέδρων του Ναυτικού, αφού βρέθηκε θετικός στην κοκαΐνη.

Τα οικονομικά σκάνδαλα

Η επιχειρηματική του εμπλοκή με την Ουκρανία πρωταγωνίστησε για μεγάλο διάστημα στα αμερικανικά μέσα.

Ο διορισμός του στο ΔΣ στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας προκάλεσε ανησυχίες και πυρά για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς έγινε σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας και ενώ ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2020 ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Ντόνταλ Τραμπ, υποστήριξε ότι βρήκε σε σκληρό δίσκο που φέρεται να ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν, φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Η ταραχώδης προσωπική ζωή

Λίγο πριν ανακοινώσει τον δεσμό του με τη χήρα του αδελφού του, Χέιλι, τον Φεβρουάριο του 2017 η πρώην σύζυγός του, Κάθλιν, κατέθεσε καταγγελία στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον κατηγορώντας τον ότι ξοδεύει αλόγιστα χρήματα σε εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ο ιστότοπος TMZ το 2018 αποκάλυπτε τον «κρυφό» γάμο του γιου τού Τζο Μπάιντεν με το μοντέλο Μελίσα Κοέν από τη Νότια Αφρική.

Μόλις τον Μάρτιο του 2020 το ζευγάρι απέκτησε ένα αγοράκι.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/01/2021

Κόσμος