Ελλάδα

Παναγιώτης Ραπτάκης: Δεν ήθελαν να του κάνουν κηδεία γιατί ζήτησε να καεί

20.01.2021 | 17:41

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον θάνατο του ηθοποιού Παναγιώτη Ραπτάκη.

Οι συγγενείς του εκτός από την στεναχώρια της απώλειας του δικού τους ανθρώπου, είχαν να αντιμετωπίσουν και την άρνηση της εκκλησίας να τον κηδέψουν…

Ο ηθοποιός ζήτησε να αποτεφρωθεί, με αποτέλεσμα να μείνει 2 μέρες στο ψυγείο, με τους συγγενείς του να ψάχνουν απεγνωσμένα κληρικό που να δεχτεί να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία.

Πρακτικά ο καθένας μπορεί να βρει παπά (κάποιοι Μητροπολίτες αφήνουν) το πρόβλημα είναι πως δεν τους κάνουν την πλήρη τελετή αλλά μόνο το τρισάγιο, στο Α Νεκροτάφειο αυτό γίνεται στην αίθουσα πολιτικών τελετών και όχι στην εκκλησία.

Η εκκλησία δεν αποδέχεται την καύση των νεκρών και είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε Μητρόπολης να επιτρέψει σε κληρικό να τελέσει την κηδεία.

Πρακτικά ο καθένας μπορεί να βρει παπά (κάποιοι Μητροπολίτες αφήνουν) το πρόβλημα είναι πως δεν τους κάνουν την πλήρη τελετή αλλά μόνο το τρισάγιο, στο Α Νεκροτάφειο αυτό γίνεται στην αίθουσα πολιτικών τελετών και όχι στην εκκλησία

Ωστόσο για όσους επιθυμούν να αποτεφρωθούν μετά το θάνατό τους, αλλά πάρο αυτά να λάβουν την νεκρώσιμη ακολουθία, η εκκλησία ξεκαθαρίζει πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ένα τρισάγιο.

Έγινε συζήτηση στην ιεραρχία και αποφασισθεί ότι εάν γίνει καύση του νεκρού δεν τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία από εκεί και ύστερα είναι στην διακριτική ευχέρεια του Μητροπολίτη στην περιοχή του οποίου ζητείται αυτό να επιτρέψει την τέλεση τρισάγιου.

Η άρνηση της εκκλησίας να τελέσει την κηδεία του ηθοποιού Παναγιώτη Ραπτάκη που η τελευταία του επιθυμία ήταν να αποτεφρωθεί, επανέφερε το επίμαχο θέμα με την καύση των νεκρών τη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/01/2021

Ελλάδα