Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα κατά Νίκου Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες

20.01.2021 | 20:38

Τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κατονομάζει ως οργανωτή του σχεδίου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ - ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Όπως αποκάλυψαν σήμερα "Τα Νέα" ο επιχειρηματίας στο νέο του υπόμνημα υποστηρίζει πως σε περίπτωση που ο φάκελος φτάσει στη βουλή, ο πρώην υπουργός θα πρέπει να ελεγχθεί για έξι αδικήματα.

Ρόλο οργανωτή και καθοδηγητή αποδίδει στον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο νέο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, για όσα έλαβαν χώρα το 2016, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει πως εφόσον ο φάκελος φτάσει στη Βουλή θα πρέπει ο πρώην υπουργός να διερευνηθεί για έξι αδικήματα: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως,  παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

«Σήμερα ζούμε το δεύτερο επεισόδιο της υπόθεσης Καλογρίτσα ενώ το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε νόμο με τον οποίο οι καναλάρχες υποχρεούνται να πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων.»

O επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, δείχνει τον Νίκο Παππά ως το πρόσωπο που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη οργανώνοντας όλες τις κινήσεις.

«Ο τότε Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμιξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.»

«Πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε, την ποινική ευθύνη την ελέγχει η Δικαιοσύνη και εμείς στη Βουλή αναμένουμε εάν θα έρθει ο φάκελος αλλά η πολιτική ευθύνη έχει καταλογιστεί και πλέον βλέπουμε τις ποινικές προεκτάσεις.»

Ο επιχειρηματίας ζητά να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες. Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, θα εξετάσει τα πρόσωπα αυτά, θα καλέσει σε συμπληρωματικές εξηγήσεις και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Πολιτική