Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητή μαιευτικής

20.01.2021 | 21:03

Ένας κύκλος σιωπής δεκαετιών σπάει. Μετά την πράξη θάρρους της Σοφίας Μπεκατώρου, δεκάδες φοιτήτριες καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι καταγγελίες για την δράση του καθηγητή γυναικολογίας του ΤΕΙ Μαιευτικής δεν έχουν τέλος. Μια ακόμη φοιτήτρια μιλά στο MEGA. Η μαρτυρία της κόβει την ανάσα.

Ο καθηγητής «καλούσε» τις φοιτήτριες στο ιδιωτικό του ιατρείο για δωρεάν εξέταση και παράλληλη «εκπαίδευση». Έταζε μάλιστα και θέσεις εργασίας.

Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή». Παρότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης εδώ και 5 χρόνια, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Πλέον, 11 γυναίκες έχουν κινηθεί κατά του καθηγητή.

«Βροχή» καταγγελιών

Την αρχή έκανε μία φοιτήτρια της γεωλογίας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σχολή της για να μην υποκύψει στις ορέξεις του καθηγητή, ο ίδιος ωστόσο, με συνέντευξή του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος το 2004, 20 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, αποκαλύπτει πως ο συνταξιούχος καθηγητής είχε παρενοχλήσει και την τότε κοπέλα του.

Ανοίγουν τα στόματα

Δεκάδες νέες καταγγελίες και από φοιτήτριες φιλοσοφικής στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι φοιτήτριες θα κληθούν να καταθέσουν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Ελλάδα