Ελλάδα

Νέα «βόμβα» από την Σ. Μπεκατώρου – Κατήγγειλε νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της

20.01.2021 | 19:54

Σε νέα αποκάλυψη που σοκάρει προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη σημερινή τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της σεξουαλικής της κακοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η χρυσή ολυμπιονίκης κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία μόλις 14 ετών μια ακόμη αθλήτρια της ιστιοπλοίας. Στη δήλωσή της μετά την κατάθεσή της η Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε την ελπίδα η δική της υπόθεση να γίνει αφορμή ώστε και άλλες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν

Τρεις ώρες έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου. Αφού κατέθεσε όλα όσα αφορούν στη δική της καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε σε μια ακόμη αθλήτρια που φέρεται ΚΑΙ εκείνη να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ένα παιδί που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 της χρόνια.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του αθλητισμού».

Η Ολυμπιονίκης δεν είπε λέξη μπροστά στις κάμερες για τη νέα καταγγελία. Στον εισαγγελέα όμως έδωσε στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτρια της ιστιοπλοΐας από άλλο παράγοντα της ομοσπονδία. Αθλήτρια 11 έως 14 ετών από την επαρχία. Όλα έγιναν πριν από 9 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί..

Ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε στην εκπομπή live news και οι αποκάλυψεις του συγκλονίζουν.

Η Σοφία Μπεκατώρου έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λιγη ωρα μετα τις 9 συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της Έλλη Ρούσσου.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια που σήμερα είναι 21 ετών θα κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει και εκείνη για όλα όσα βίωσε.

Την ίδια ώρα Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, Τάσος Μπουντούρης εμφανίστηκε προκλητικός για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπετακώρου, μετά και τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν άγνωστου έγραψαν στους τοίχους του μαγαζιού του συνθήματα.

«Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη».

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας θα καλέσει για εξηγήσεις τα πρόσωπα που θα έχουν κατονομαστεί από τις αθλήτριες. Η ελπίδα πλέον δεν είναι μόνο στη μάσκα της Μπεκατώρου… Είναι στη ψυχή της… είναι στην ψυχή των γυναικών που υπέστησαν βία και τώρα βλέπουν τις πληγές τους να επουλώνονται.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Ελλάδα