Ελλάδα

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

20.01.2021 | 20:53

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και εγγύησή 4.000 ευρώ τους δύο ανήλικους που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια. Στην απολογία τους, σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβαν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη, ζήτησαν ωστόσο συγνώμη.

Στο σπίτι με την οικογένειά τους βρίσκονται από χθες το βράδυ οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό.

Οι αδέλφια που απολογήθηκαν για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και το πλημμέλημα της απείθειας, αφέθηκαν ελεύθερα με την καταβολή εγγυοδοσίας 2. 000 ευρώ για το καθένα και με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αλλά και της υποχρεωτικής επιτήρησής τους από κοινωνικό λειτουργό.

«Το πρώτο μέλημα μου ήταν να γίνουν καλά τα παιδιά μου να περάσουν το σοκ να ξαναδούν τους φίλους τους ήταν κλεισμένα τόσες μέρες μέσα στη γαδα δεν έχω μιλήσει όλα όλα θα γίνουν στο χρόνο τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ίδιο αδέλφια επέμειναν στην απολογία τους πως προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη και ζήτησαν συγνώμη για την πράξη τους.

«Χωρίς να μας πει την ιδιότητά του, μας ζήτησε να φορέσουμε τη μάσκα. Συγκεκριμένα είπε «ντροπή έτσι κάνετε στην οικογένεια σας». Ο αδελφός μου του απάντησε «δεν σας αφορά τί κάνουμε σπίτι και στην οικογένεια μας» και τότε ο σταθμάρχης τον γρονθοκόπησε. Αυτή η συμπεριφορά συνεχίστηκε και έξω από το βαγόνι».

«Συγγνώμη για το δραματικό αυτό περιστατικό το οποίο με έχει συγκλονίσει και έχει διασύρει εμένα και την οικογένεια μου σε όλη τη χώρα. Είμαι διατεθειμένος να έρθω σε επαφή με τον άνθρωπο και να του εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη»

Η σύζυγος του 53χρονου σταθμάρχη ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας μετά την περιπέτεια και είπε χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αστυνομία, την πολιτική ηγεσία τους συναδέλφους του μετρό τίποτε άλλο δεν θέλω να πω παιδιά.

Μόνο αν θέλειο να ο 17χρονος να συναντηθεί και να ζητήσει συγγνώμη θα το δεχτείτε . Η υπόδεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης»

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο ειδικός φρουρός που ενώ ενημερώθηκε για το συμβάν δεν ειδοποίησε την υπηρεσία του.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Ελλάδα