Ελλάδα

Ενωμένες 7 φοιτήτριες – θύματα σεξουαλικής βίας κατάφεραν να απομακρυνθεί ο καθηγητής που τις παρενοχλούσε

20.01.2021 | 20:08

Μία νέα ιστορία, και πάλι από τη Θεσσαλονίκη, φέρνει στη δημοσιότητα το mega. Aυτή τη φορά από το τμήμα Καλών Τεχνών. Εκεί 7 φοιτήτριες ενωμένες πάλεψαν για 2 χρόνια και κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν από την σχολή τους τον καθηγητή που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

«Όταν αρχίζουν τα ραντεβού για εργασίες μετά τις 22:00, σε ένα κτίριο άδειο, σε ένα γραφείο με κλειστή πόρτα ο στόχος είναι να σε απομονώσει να σε φέρει σε μια φάση που εξαρτάσαι από αυτόν γιατί όταν είναι καθηγητής σου και δεν μπορείς να περάσεις τα μαθήματά του, δεν μπορεί να τελειώσεις τη σχολή σου.

Σε εμάς, επειδή η σχολή ήταν καλλιτεχνική χρησιμοποιούσε κι άλλες μεθόδους που είχαν να κάνουν με την καλλιτεχνική μας ανάπτυξη, μας έλεγε ότι έπρεπε να ξεπεράσουμε κοινωνικές νόρμες, φραγμούς… πέρασαν αρκετά χρόνια, 3-4 χρόνια πριν αρχίσω να μιλάω γιατί ήταν μια αρκετά τραυματική εμπειρία.

Πήρε πολύ χρόνο για να αρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας και να καταλάβουμε ότι ήταν μια μεθόδευση που λειτουργούσε σε βάθος χρόνου κι όταν ήταν πολλά τα περιστατικά. Εφτά καταγγελίες έγιναν και τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα.

Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο πήγαμε στον πρόεδρο του τμήματος, πήγαμε στον κοσμίτωρα, στον πρύτανη. Το γενικό αίσθημα ήταν ότι συμβαίνουν αυτά αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι γι αυτά. Τελικά κάναμε μια κατάληψη στο τμήμα και το βασικό  μας αίτημα ήταν να μην διδάσκει μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα. Βγήκε το πόρισμα της ΕΔΕ που δεν χωρούσε καμία αμφιβολία, πρότεινε την άμεση απόλυσή του. Απομακρύνθηκε από τη σχολή και δεν μπορεί να ξαναδιδάξει σε ελληνικό πανεπιστήμιο», ανέφερε μία από τις καταγγέλουσες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Ελλάδα