Κόσμος

Σοκ στη Σερβία: Διευθυντής δραματικής σχολής βίαζε σπουδάστριες

19.01.2021 | 13:17

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σερβία η αποκάλυψη ότι διευθυντής δραματικής σχολής βίαζε συστηματικά σπουδάστριες. Τουλάχιστον μια από αυτές ήταν ανήλικη όταν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Το σκάνδαλο ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, όταν δημοσιεύθηκε συνέντευξη της ηθοποιού Μίλενα Ραντούλοβιτς στην οποία κατηγόρησε τον διευθυντή της σχολής ότι τη βίασε όταν ήταν 17 ετών. Μάλιστα είπε ότι αυτό δεν συνέβη μόνο μια φορά.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Μίκα Άλεξιτς, που είναι πολύ γνωστός σκηνοθέτης στη Σερβία, το ίδιο βράδυ. Αμέσως μετά την αποκάλυψη άλλες δύο γυναίκες κατήγγειλαν στις αρχές ότι βιάστηκαν από τον ίδιο δράστη.

Χθες δικαστήριο του Βελιγραδίου αποφάσισε την κράτηση του για ένα μήνα. Ο Άλεξιτς κατηγορείται ότι από το 2008 έως το 2020 διέπραξε 8 βιασμούς και 7 σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 6 γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν ανήλικη.

Σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Άλεξιτς είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον ηγέτη της παραστρατιωτικής ομάδας «Τίγρεις» του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς Αρκάν.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/01/2021

Κόσμος