Ελλάδα

Ελεύθεροι με όρους οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στον σταθμάρχη

19.01.2021 | 17:40

Με χειροπέδες στα χέρια, κουκούλες, μάσκες για τον κορωνοϊό και γρήγορα βήματα, τα δύο αδέρφια οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή, για να απολογηθούν για την άγρια επίθεση στον σταθμάρχη, που συντάραξε τη χώρα. Λίγες ώρες αργότερα αφήνονται ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, έχουν ζητήσει συγγνώμη, έχουν δηλώσει μετανιωμένοι για την πράξη τους αλλά έχουν επιμείνει ότι προκλήθηκαν από το θύμα τους, πριν φτάσουν στο σημείο να του επιτεθούν με τον τρόπο που βλέπουμε.

Ζητάμε συγνώμη από τον σταθμάρχη και θα θέλαμε να τον συναντήσουμε να του ζητήσουμε συγνώμη και δια ζώσης. Όμως ήταν εκείνος που μας προκάλεσε, όχι εμείς.

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του μετρό βλέπουμε όλο το επεισόδιο, από τη στιγμή που οι δράστες και το θύμα τους βγαίνουν από τον συρμό και πατούν στην αποβάθρα της Ομόνοιας. 54 δευτερόλεπτα που αναλύθηκαν από τους αστυνομικούς και βοήθησαν στην ταυτοποίηση των ανηλίκων.

Στο πρώτο καρέ βλέπουμε τον σταθμάρχη και το ένα από τα δύο αδέρφια να βγαίνουν από διαφορετική πόρτα. Οι δυο τους κοιτάζονται και κάτι λένε. Πίσω από τον 15χρονο βρίσκεται ο 17χρονος που και εκείνος κρατάει αναψυκτικό. Οι υπόλοιποι επιβάτες απομακρύνονται και εδώ αρχίζει η επίθεση με τον 15χρονο να γυρίζει και να ρίχνει στον σταθμάρχη το κουτάκι από το αναψυκτικό του.

Οι πόρτες του συρμού αρχίζουν να κλείνουν την ώρα που ο 15χρονος ρίχνει το πρώτο χτύπημα στον άτυχο υπάλληλο… Ο αδερφός του, του ρίχνει και εκείνος το αναψυκτικό που κρατούσε και πλέον δράστες και θύμα κινούνται στην αποβάθρα μόνοι τους. Γρήγορα τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο. Ο σταθμάρχης φαίνεται να αποφεύγει ένα χτύπημα σκύβοντας, χωρίς ποτέ να ανταποδίδει. Όμως οι ανήλικες δράστες τον χτυπούν και τον ρίχνουν στο έδαφος. Τα χτυπήματα που ακολουθούν είναι διαδοχικά, γεμάτα μίσος, ακόμα και όταν ο υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Τα 34 χτυπήματα στον σταθμάρχη

Το κινητό τηλέφωνο του επιβάτη που βρίσκεται μέσα στον συρμό ανοίγει… Έχουν προηγηθεί κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι, που έκαναν το σταθμάρχη ανήμπορο να σηκωθεί.

Για όλα αυτά τα δύο αδέρφια τόνισαν στον ανακριτή ότι προκλήθηκαν από τον ίδιο… «Μας προσέβαλε και από εκείνον άρχισε όλο το περιστατικό. Μας ρώτησε προσβλητικά: “Έτσι κάνετε στο σπίτι σας;” και στην συνέχεια έκανε χειρονομία στο μάγουλο του μικρότερου αδελφού. Αυτά δεν έχουν καταγραφεί, γιατί έγιναν μέσα στο βαγόνι. Από το βίντεο όμως στην αποβάθρα, αποδεικνύεται ότι μόλις βγήκαμε από τον συρμό, ενώ εμείς απομακρυνόμασταν αυτός μας ακολούθησε».

Στο βίντεο πάντως δεν φαίνεται προσπάθεια του σταθμάρχη να τους απειλήσει. Γυρισμένος πλάτη στην κάμερα, δείχνει να τους μιλά, χωρίς όμως να σηκώνει ποτέ το χέρι του.

«Μετά το συμβάν, από πανικό, φύγαμε, αλλά είχαμε σκοπό να εμφανιστούμε στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο μας» ανέφεραν τα δύο παιδιά.

Αργά το μεσημέρι τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και τον όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/01/2021

Ελλάδα