Κόσμος

Σοκ για τους βιασμούς σε δραματική σχολή της Σερβίας

19.01.2021 | 18:23

Η διάσημη ηθοποιός Μιλένα Ραντούλοβιτς έσκασε την πρώτη βόμβα. Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Μπλίτς αποκάλυψε ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής Μίκα Αλέκσιτς, τη βίασε επανειλημμένως, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Αλεκσιτς αφορούν οκτώ υποθέσεις βιασμού και επτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών, εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

H μαρτυρία της είναι ανατριχιαστική. «Ήμουν ήδη φοιτήτρια στη σχολή του Μίκα για έξι χρόνια όταν με βίασε.Δεν έγινε μόνο μία φορά.Επαναλαμβανόταν. Φρόντιζε να γίνεται σε διπλανό δωμάτιο από την αίθουσα της τάξης.Κάλυπτε πάντα τα νώτα του»

«Έγινε ως εξής: Ένα μέλος της οικογένειας επικοινώνησε μαζί μας για να ζητήσει συμβουλή για το τι θα μπορούσε να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, κατά πόσο θα μπορούσε να διωχθεί δικαστικά ο δράστης και τι συμβαίνει μετά τη δίκη. Πρόκειται για ερωτήματα στα οποία τα θύματα δεν βρίσκουν απαντήσεις στη χώρα μας.»

«Ελπίζω πραγματικά το κουβάρι να αρχίσει να ξετυλίγεται καθώς είμαι βέβαιος ότι στη σχολή υπήρξαν πολλές άλλες περιπτώσεις σπουδαστριών που έγιναν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ελπίζω και τις παρακαλώ – εφόσον κάποιες κοπέλες ήδη επέδειξαν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά – να το κάνουν και εκείνες. Αυτό θα βοηθήσει να φυλακιστεί ο δράστης εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του και καταδικαστεί.»

Ο Αλέξιτς έγινε γνωστός σκηνοθέτης τη δεκαετία του 80. Την περίοδο του πολέμου στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν.

Στο χώρο της υποκριτικής είχε την φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη» που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του γι αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν την σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.

Στη σχολή του φοιτούσαν 3 χιλιάδες μαθητές. Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε τη σύλληψη του Αλεκσιτς και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/01/2021

Κόσμος