Αθλητικά

Τα έργα και οι ημέρες της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας – Ν. Κακλαμανάκης στο MEGA

18.01.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Ο δύο φορές χρυσός μας Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, περί σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη 23 χρόνια πριν, από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

«Ενημερώθηκα μετά την παρουσία μου στη Βουλή για την εκεί κατάθεσή μου για όσα γνωρίζω διαχρονικά. Η Σοφία με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι “δεν είναι μόνο αυτά”.

Η ομοσπονδία αποφάσισε για όσα είπα στη Βουλή μετά την πρόσκληση του κ. Αυγενάκη να μου κάνει αγωγή. Το κράτησα και το σεβάστηκα αυτό που μου είπε.

Με θλίβει απεριόριστα. Το φαινόμενο της ασυδοσίας και ατιμωρισίας οδηγεί στην ανατροφοδότηση της βίας και του αδίκου», ανέφερε ερωτηθείς για το πότε έμαθε για το περιστατικό

«Περιστατικά άλλα έχουν έρθει στα αφτιά μου σε ό,τι αφορά σεξουαλική παρενόχληση, στις περιπτώσεις αυτές η συγκεκριμένη έχει φοβηθεί και έχει αποστασιοποιηθεί.

Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι η προσέγγιση από την Ομοσπονδία που αποδεικνύει και την ηθική της. Περιφρόνησησε σε ανάρτησή της την καταγγελία Μπεκατώρου, αποσταστιοποιήθηκε σε επίσημη πρώτη ανακοίνωση ταυτιζόμενη εν μέρη με τον θήτη. Ανακάλεσε σε δεύτερο χρόνο και σήμερα επιτέθηκε εκ νέου και απαξίωσε την καταγγελία Μπεκατώρου μιλώντας για εργαλειοποίηση αθλητών και υποκινούμενη κίνηση», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια ασυδοσία, ασυλία σιωπή, βολική σιωπή, πολλοί βολεύονται και σιωπούν ή σιωπούν προκειμένου να βολευτούν, γνωρίζουμε πολλά παραδείγματα. Εμείς έχουμε μείνει σταθεροί στην πυξίδα μας. Αυτό που έχω δει από την Ομοσπονδία είναι ότι εμμένουν στην απόκρυψη στοιχείων. Ενδεικτικό είναι ένα εξώδικο που έχω στείλει να μου δώσουν 12 αιτήματα, στοιχεία που χρειάζομαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου σε δίκη εναντίον τους. Δεν θέλουν την αλήθεια, περιφρονούν τους πάντες, ακόμα και την Εισαγγελεία».

«Είναι ένας αρχομανής, βίαιος άνθρωπος που θέλει να περνά η δική του θέληση, άποψη. Μου στέρησε τον λόγο σε θέμα τελικής φάσης Ολυμπιακής προετοιμασίας επειδή προπονώ τον Κοκκαλά, επειδή λέει έχουμε αντιδικία μεταξύ μας.», τόνισε ο κ. Κακλαμανάκης δίνοντας το προφίλ του κακοποιητή.

«Το μεγαλύτερο θέμα είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης που τροφοδοτεί την αδικία. Αυτές οι ακαθαρσίες μπαίνουν κάτω από ένα χαλί είναι τεράστια δυσωδία. Κάποιος σήκωσε το χαλί, ήταν ο κ. Αυγενάκης».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/01/2021