Πολιτική

Στο τραπέζι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και τα χιονοδρομικά κέντρα

18.01.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κυβέρνηση μελετά τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή άρση και άλλων περιορισμών.

Έτοιμη να σηκώσει τις μπάρες της απαγόρευσης και να επιτρέψει την μετακίνηση από νομό σε νομό είναι η κυβέρνηση. Την Παρασκευή στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα τεθεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Για καταφέρουν οι εκδρομείς να απολαύσουν τις πίστες θα πρέπει λοιμωξιολόγοι και αρμόδια υπουργεία να επιδοθούν σε ένα σλάλομ άρσης απαγορεύσεων.

Προϋπόθεση για να δουν άσπρη μέρα οι επιχειρήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα και να μη χαθεί και δεύτερη σεζόν είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις κόκκινες περιοχές.

Το… μέλλον της εστίασης

Στο ορίζοντα όμως αρχίζει να διαφαίνεται και το άνοιγμα της εστίασης. Σε 15 μέρες οι ειδικοί θα δώσουν μια πρώτη εισήγηση με προϋπόθεση όμως ποτό και φαγητό να σερβίρεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, καθώς αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού ο πρωθυπουργός θα πατήσει το κουμπί του lockdown.

Κι ενώ όλα φαίνεται να ανοίγουν χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, όλο και πιο μακριά μετατίθεται η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Έντονες πάντως παραμένουν οι αντιδράσεις για την απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος, κάτι που η επιτροπή θα επανεξετάσει την Παρασκευή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/01/2021