Ελλάδα

Ντόμινο καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού

18.01.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και όλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αθλήτριες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πλέον μιλάνε ανοιχτά για το δικό τους θλιβερό περιστατικό.

Το 1996 η Νίκη Μπακογιάννη κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, αλλά λίγο μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, βιώνει ένα παρόμοιο περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», ενώ και η πρώην ιστιοπλόος Μαρίνα Ψυχογιού μίλησε στο MEGA για τη δική της τραγική εμπειρία.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν και οι συναθλητές της Σοφίας, όπως ο πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης, ενώ στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και ο Κώστας Κεντέρης που παρότι δεν παρεμβαίνει συχνά στο δημόσιο λόγο, μίλησε για τη χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στη δύναμη της ψυχής σου, στη δύναμη που μετουσίωσε το σκοτάδι σε φως, και τον πόνο σου σε βάλσαμο, υποκλίνομαι λοιπόν σε αυτό το μεγαλείο σου και πορεύομαι μαζί σου» ανέφερε ο Κώστας Κεντέρης.

Βαριές κατηγορίες στην ΕΙΟ

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι καταγγελίες εις βάρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», ότι απείλησαν δύο φορές τη ζωή του.

Η Σοφία Μπεκατώρου έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα την ερχόμενη Τετάρτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/01/2021