Πολιτική

Πολιτική κόντρα για λιανεμπόριο και πανεπιστήμια: Θ. Πλέυρης – Θ. Θεοχαρόπουλος στο MEGA

16.01.2021 | 09:55

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο και να δημιουργήσει ένα νέο σώμα αστυνομιών που θα φυλάσσει τα πανεπιστήμια.

Για απουσία σχεδίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θεοχαρόπουλος φέρνοντας ως παράδειγμα την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ, την οποία λίγες ώρες αργότερα ανακάλεσε.

Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα είχε διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία υποστηρίζοντας πως θα είχαν λύσει το θέμα των ΜΜΜ με περισσότερα δρομολόγια και πως προσπαθούσαν να λύσουν τα ζητήματα του λιανεμπορίου με τρόπους εφικτούς.

«Το κυβερνητικό αλαλούμ οι πολίτες το αντιλαμβάνονται», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης υποστήριξε πως η ΝΔ φρόντισε ώστε να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, έκανε προσθήκες οχημάτων στα ΜΜΜ και είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα από την τηλεκπαίδευση.

Τόνισε πως ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία είναι σε καλό επίπεδο, και υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση στα κρούσματα λόγω του ανοίγματος της αγοράς, τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Μίλησαν ακόμα για τα πανεπιστήμια και τη φύλαξη αυτών από σώμα της αστυνομίας.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε πως η αστυνομία θα ελέγχει ποιος θα μπαίνει μέσα στις σχολές και πως η φύλαξη των πανεπιστημίων και η κατάργηση του ασύλου ήταν στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε πως είναι μεν αναγκαία η φύλαξη των πανεπιστημίων, αλλά από ανθρώπους που θα λογοδοτούν στο πανεπιστήμιο και όχι από την αστυνομία. «Αντί να πάρουν καθηγητές, παίρνουν αστυνομικούς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 16/01/2021

Πολιτική