Ελλάδα

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες – Τι είπαν στους αξιωματικούς

16.01.2021 | 13:19

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφθασαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης του σταθμάρχη του μετρό.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μίλησαν στους αξιωματικούς που τους συνέλαβαν λέγοντας: «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…».

Τα δύο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί, πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού της είπαν τι έχει γίνει, εκείνη ενημέρωσε έναν στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και τους συμβούλευσε πώς να κρύψουν τα ίχνη τους, πώς να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους.

Οι δυο νεαροί είναι αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών και ζουν με την μητέρα τους στο Περιστέρι. Χθες το βράδυ, την ώρα που επέστρεφαν σπίτι τους, συνελήφθησαν.

Το χρονικό της επίθεσης στο μετρό

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο σταθμάρχης του μετρό στην Ομόνοια μπήκε σε έναν από τους συρμούς στην Ανθούπολη για να φτάσει στη δουλειά του.

Μέσα στο μετρό, είδε δυο νεαρούς να μη φορούν μάσκα, όπως ήταν υποχρεωμένοι και να έχουν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα.

Ο σταθμάρχης τούς έκανε παρατήρηση. Τους ζήτησε να φορέσουν μάσκες και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα που αργότερα θα κάθονταν άλλοι επιβάτες.

Εκείνοι τον έβρισαν και τον έφτυσαν. Φοβούμενος, όπως κατέθεσε, το να ξεφύγουν τα πράγματα, ο σταθμάρχης απομακρύνθηκε. Κατέβηκε στην Ομόνοια για να πιάσει δουλειά, οι δυο νεαροί τον ακολούθησαν, ο ένας του πέταξε στο κεφάλι ένα κουτάκι από αναψυκτικό και άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα.

Τον κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι, στα πλευρά, στα πόδια. Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες του μετρό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/01/2021

Ελλάδα