Ελλάδα

Ανοίγουν τη Δευτέρα εμπορικά κέντρα και καταστήματα

16.01.2021 | 13:22

Το «πράσινο φως» έδωσαν χθες οι λοιμωξιολόγοι για κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και ΚΤΕΟ ανά την επικράτεια από τη Δευτέρα. Εξαίρεση αποτελούν οι «κόκκινες» περιοχές, όπου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away. Για το άνοιγμα της αγοράς ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε διευκρινίσεις αλλά και μια αυστηρή προειδοποίηση: πως σε περίπτωση συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων η αγορά θα κλείσει και πάλι.

Την αρχή του τέλους της περιπέτειας και το δρόμο προς την ελευθερία από τη σκληρή καραντίνα σηματοδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης να επανεκκινήσει μεγάλο μέρος των εμπορικών δραστηριοτήτων.
Έτσι από τη Δευτέρα 18 Ιανουρίου ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.

Τη Δευτέρα ανοίγουν και πάλι κομμωτήρια κέντρα περιποίησης νυχιών και αισθητικής και τα ΚΤΕΟ.

Η αγορά ανοίγει για με κανόνες και περιορισμούς καθώς τα καταστήματα θα είναι ανιοχτά από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ καθυώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και οι καταναλλωτές θα έχουν δυο ώρες στη διάθεσή τους από την ώρα που θα στείλουν μήνυμα στο 13033 για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός των καταστημάτων.

Το άνοιγμα του εμπορίου ενέχει κινδύνους και γι’ αυτό ακόμη κιαι εντός των καταστημάτων θα ισχύει η αναλογία 4 πελάτες ανα 100τ.μ. και οι αποστάσεις των 2 μέτρων από τα ταμεία.

Μετά τις αρχικές αντιδράσεις ο πρωθυπουργός προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων προστασίας και των περιορισμών στις μετακινήσεις έδωσε περίοδο χάριτος μιας εβδομάδας στην αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 50 ευρώ.

το κλικ αγουέι παραμένει σε ισχύ γι τις κόκκινες περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/01/2021

Ελλάδα