Οικονομία

«Ώρα μηδέν» για την επανεκκίνηση της οικονομίας

15.01.2021 | 20:04

Έρχεται η Μεγάλη Δευτέρα της αγοράς…. Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη επιστροφή, τα μαγαζιά ανοίγουν κανονικά- με αποστάσεις βέβαια και sms- ενώ το click away θα εφαρμοστεί μόνο στις κόκκινες περιοχές.

Μετά από 73 ημέρες, όλα τα εμπορικά καταστήματα, μικρά και μεγάλα, ανοίγουν και πάλι.

Πυρετωδώς οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται για να υποδεχτούν την πελατεία τους.

Ανοίγουν με ένα… click

Μετά το click away που χρησιμοποιήθηκε ως σωσίβιο κατά την εορταστική περίοδο και το click in shop που πρότειναν οι έμποροι για αγορές εντός των καταστημάτων με ραντεβού, η κυβέρνηση ξεκλειδώνει ολόκληρο το λιανικό εμπόριο με το… click to open.

Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων παραδοσιακά ολοκληρώνεται με συνολικό τζίρο μεταξύ 4 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι έμποροι αυτή τη φορά ελπίζουν απλά να καταφέρουν να πουλήσουν το υπάρχον εμπόρευμα για να μειώσουν τα χρέη τους.

«Πάντως είναι σίγουρο ότι θα έχουν κάποια λουκέτα, πολλοί θα είναι εκείνοι που την άνοιξη δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν καινούριο εμπόρευμα» σημειώνει στο MEGA ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Εμπόρων Αττικής, Παύλος Πολιτάκης.

«Πυρετός» ετοιμασιών

Οι περισσότεροι προσαρμόζουν τώρα τους χώρους των καταστημάτων τους ώστε να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.

«Προσαρμοζόμαστε με αυτά που μας λένε οι ειδικοί» λέει ένας έμπορος μιλώντας στο MEGA και συμπληρώνει: «Εδώ φτιάξαμε έναν ειδικό χώρο. Σε αυτό το τραπεζάκι έχουμε βάλει αντισηπτικό για να απολυμαίνει τα χέρια του ο πελάτης και το μηνάχημα για να περνάει μόνος του την κάρτα του, ανέπαφα χωρίς να την πιάνουμε εμείς».

Με ραντεβού στο κομμωτήριο

Με ραντεβού θα υποδέχονται τους πελάτες από τη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με τους επιχειρηματίες να ετοιμάζονται για το μεγάλο άνοιγμα.

Οι έμποροι διαβεβαιώνουν ότι θα τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προβλέπουν ότι οι εκπτώσεις σε όλα τα είδη θα φτάσουν ακόμη και το 75%.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Οικονομία