Ελλάδα

Στάβλος «βαφτίστηκε» σχολή ιππασίας – Ανασφάλιστος ο εργαζόμενος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

14.01.2021 | 17:44 Eνσωμάτωση

Χωρίς άδεια λειτουργίας η... σχολή ιππασίας, ενώ ανασφάλιστος εργαζόταν κι ο 20χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού του 4χρονου κοριτσιού.

Χωρίς άδεια, με μαύρες συναλλαγές κι έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο που πλέον κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ενός 4χρονου, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του στάβλου, με την επιγραφή σχολή ιππασίας.

«Αυτός είναι ένας στάβλος που ανήκει σ’ έναν ιδιώτη, δεν έχει καμία σχέση με την ομοσπονδία μας. Και βέβαια κακώς χρησιμοποιεί τον τίτλο σχολή ιππασίας. Πιστεύω ότι έτσι απλώς παρέσυρε τον κόσμο για να πάνε να κάνουν δήθεν ιππασία με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών ή των παιδιών που θα κάνουν ιππασία.»

Σε ερώτηση του LIVE NEWS για το αν ο συγκεκριμένος χώρος είχε άδεια λειτουργίας ως σχολή ιππασίας, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη περιορίστηκε στην διευκρίνιση ότι πρόκειται για στάβλο όπου σταβλίζονται μεταξύ άλλων και άλογα ιδιωτών.

«Πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο που έχει τον χαρακτήρα στάβλου ουσιαστικά τον οποίο ουσιαστικά διαχειρίζεται ως ιδιοκτήτης αγρότης της περιοχής. Στον χώρο αυτό σταβλίζονται και κάποια άλογα ιδιωτών.Μέχρι και σήμερα πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις από την περιφέρεια, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του στάβλου επιμένει ότι δεν είναι να θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχει άδεια λειτουργίας και αν ο 20χρονος Πακιστανός εργαζόταν ανασφάλιστος.»

«Για να κάνει κάποιος ιππικό όμιλο χρειάζονται πολλά έγγραφα τα οποία πρέπει να τα έχει καταθέσει. Μια φορά που ψάξαμε στ’ αρχεία μας διεξοδικά δεν υπάρχει καν αίτηση γι’ αυτή την εγκατάσταση.»

Άγνωστο παραμένει αν και πώς ο ιδιοκτήτης της εν λόγω σχολής έκοβε παραστατικά ή αποδείξεις. Όπως αποκαλύπτουν πάντως οι ίδιοι οι πελάτες στο live news, τα λεφτά δίνονταν στο χέρι, χωρίς να υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο.

«Το μεμονωμένο μάθημα κόστιζε 20 ευρώ η μία ώρα. Αποδείξεις δεν υπήρχαν απλά υπήρχε ένα χαρτί που κάθε φορά που έκανε μάθημα η κόρη μου σημειωνόταν ώστε όταν έφτανε στο νούμερο 10 (μαθημάτων) ότι είχαν πληρωθεί. Και με την πανδημία που ζητάγαμε ένα χαρτί επίσημο από τη σχολή που να διαβεβαιώνει τη μετακίνηση, δεν υπήρχε. Μας έλεγε φτιάξτε ένα χαρτί εσείς με τη μετακίνηση 6.»

Μετά την καταγγελία σοκ για την απόπειρα βιασμού το περασμένο Σάββατο, οι αστυνομικές αρχές διερευνούν αν αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 20χρονος επιχείρησε να αποπλανήσει ανήλικο, από τα πολλά που επισκέπτονταν την παράνομη σχολή.

«Ήταν ένας χώρος πολύ ωραίος με καρέκλες γύρω γύρω φιλικός που πήγαιναν πάρα πολλά παιδάκια. Δηλαδή και την Κυριακή που πήγα τελευταία φορά – ενώ είχε γίνει το περιστατικό το Σάββατο- δεν σου έδινε κανείς να καταλάβεις ότι είχε γίνει κάτι.»

«Πληροφορήθηκα περαιτέρω ότι είναι κοντά σε σχολεία και προσελκύει διάφορα παιδιά από το σχολείο για να πάνε το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή.»

Οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν διεξοδικά τα καταγγελλόμενα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/01/2021