Ελλάδα

Μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και πολικές θερμοκρασίες

14.01.2021 | 18:20

Είναι μια χαρακτηριστική εικόνα από τα δημοτικά της συμπρωτεύουσας. Η Ελληνίδα μητέρα κουκουλώνει τοπ παιδί της πριν το μάθημα. Κασκόλ, μπουφάν, κουκούλα επιστρατεύονται για να μην κρυολογήσει το παιδί. Η μάσκα για τον κορωνοϊό είναι επίσης απαραίτητη.

Μέσα στο σχολείο το μάθημα γίνεται με την πόρτα ανοιχτή. Οι μαθητές μοιάζουν να ετοιμάζονται για εκδρομή όπως είναι βαριά ντυμένοι.

Και το παράθυρο είναι ανοιχτό για να κάνει ρεύμα και οι μικροί μαθητές με μπουφάν και σκούφους παλεύουν να μάθουν σε πολικές συνθήκες με την μάθηση να μοιάζει με Γολγοθά.

Σαν χιονάνθρωπος κουκουλωμένος και με το κασκόλ στο λαιμό ο μικρός μαθητής που δείχνει να μην αντέχει άλλο τα κρύο μοιάζει πιο πολύ με αθλητή του σκι αν και είναι στην τάξη.

Η κάμερα του live news επισκέφτηκε τρία σχολεία. Οι μαθητές παλεύουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Όσο για τις κουβέρτες; Ο μικρός μαθητής λέει πως δεν την θέλει στην τάξη γιατί λερώνεται.

Στα σχολεία τώρα το επόμενο στοίχημα είναι να γίνει μάθημα σε συνθήκες κακοκαιρίας καθώς αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες. Οι μαθητές πάντως ήδη κρυώνουν πολύ

Τα σχολεία έχουν προμηθευτεί όπως λένε τα απαραίτητα για την επερχόμενη κακοκαιρία είναι όμως άγνωστο αν και οι μαθητές θα καταφέρουν να αντέξουν την κατάψυξη αφού ήδη το κρύο είναι ανυπόφορο και στην τάξη το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το τι λέει ο δάσκαλος όσο το κρύο τους τρυπάει το δέρμα από την άλλη οι γονείς πραγματοποίησαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία για τις συνθήκες στα σχολεία

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/01/2021

Ελλάδα