Κόσμος

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ευρώπη – Χιόνια στην Άγκυρα, -25 βαθμούς Κελσίου στην Ισπανία

14.01.2021 | 18:34

Στα λευκά ντύθηκε για πρώτη φορά για το 2021 η Άγκυρα.

Σπίτια και αυτοκίνητα καλύφθηκαν από παχύ στρώμα χιονιού ενώ οι μετακινήσεις γίνονταν με δυσκολία. Ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Κωνσταντινούπολη

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ οδηγοί σε μοτοσυκλέτες κόντεψαν να πνιγούν.

Μετά από μία νύχτα όπου έπεφτε χαλάζι σε σχήμα καρυδιού προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για σφοδρές χιονοπτώσεις.

Για τις επόμενες 4 ημέρες η Κωνσταντινούπολη θα καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού και οι θερμοκρασίες θα πέσουν αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός.

Το χιόνι και οι βροχές είναι μόνο μία προσωρινή ανακούφιση για την Κωνσταντινούπολη καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. Σε 45 ημέρες ενδέχεται να μην στεγνώσουν τα φράγματα της τουρκικής μεγαλούπολης των 17 εκατομμυρίων

Χιονοπτώσεις σε Βαλκάνια και Ιταλία

Στο έλεος του χιονιά οι χώρες των Βαλκανίων.

Τα χιόνια που έπληξαν όχι μόνο τη νότια, αλλά και την κεντρική Σερβία τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσαν προβλήματα και στις πηγές πόσιμου νερού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, τη Νις.

Την Παρασκευή ένα ρεύμα κατευθύνεται προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Ελλάδα με χιόνι και ένα χαμηλό βαρομετρικό κατευθύνεται προς την κεντρική Μεσόγειο

Στο χιόνι θάφτηκε η ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας, στην Ιταλία, με τις Αρχές να κάνουν αγώνα δρόμου για την αποφυγή καταστροφών.

Πυροσβέστες μαζί με συνεργία τοπικών Αρχών φρόντισαν να απομακρύνουν το χιόνι από τις στέγες των σπιτιών, αλλά και από δρόμους και πλατείες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έκαναν περίπου 200 επιχειρήσεις για την απομάκρυνση του χιονιού.

Θερμοκρασίες ψύχους στην Ισπανία

Το κόστος της καταστροφής για την Μαδρίτη από την ισχυρή χιονοθύελλα που έπληξε την ισπανική πρωτεύουσα το περασμένο σαββατοκύριακο έφθασε τουλάχιστον το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ

Πρωτοφανείς εδώ και σχεδόν 50 χρόνια χιονοπτώσεις σάρωσαν το περασμένο σαββατοκύριακο την Ισπανία προκαλώντας χάος στους δρόμους και αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Η χιονοθύελλα «Φιλομένα» και παρέλυσε την ισπανική πρωτεύουσα.

Η θερμοκρασία έπεσε στους -25 °C, θυμίζοντας περισσότερο Σιβηρία.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/01/2021

Κόσμος