Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη ο εμβολιασμός – Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα

14.01.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Στις 16 Ιανουαρίου προβλέπεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών, αν και δε λείπουν τα προβλήματα στη διαδικασία των ραντεβού.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού για την έναρξη των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμών έχουν μπει 106 νοσοκομεία του ΕΣΥ και 5 στρατιωτικά. Σε αυτά, στις 20 Ιανουαρίου, προστίθενται τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας.

Ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου. Ήδη, έχουν κλειστεί ραντεβού από τους πολίτες ωστόσο τα παρατράγουδα δε λείπουν.

Από σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού άνοιξε και για τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Δεκάδες είναι οι αναφορές γιατρών που το σύστημα δεν αναγνώρισε το ΑΜΚΑ τους.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Σε κάποιες περιοχές όμως ακόμα δεν έχουν καν αρχίσει.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία»

Χθες, φορτηγά με 8.000 δόσεις από το εμβόλιο της Moderna πέρασαν από τον Προμαχώνα.

Σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο φυλάσσεται στους -70 βαθμούς κελσίου, το εμβόλιο της Moderna αποθηκεύεται στους -20 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, η δεύτερη δόση γίνεται μετά από 28 ημέρες, ενώ της Pfizer μετά από 21.

Συνολικά, η Ελλάδα αναμένεται να έχει παραλάβει μέχρι τέλος Μαρτίου 240.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna και 1.348.425 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2021