Κόσμος

Η μεγαλύτερη δίκη της μαφίας εδώ και 30 χρόνια

14.01.2021 | 17:58 Eνσωμάτωση

350 κατηγορουμένους, 400 δικηγόροι και 900 μάρτυρες θα συμμετέχουν στην μεγαλύτερη δίκη της μαφίας τα τελευταία 30 χρόνια.

«Είναι η μεγαλύτερη δίκη οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης εδώ και 3 δεκαετίες.»

350 κατηγορουμένους, 400 δικηγόροι και 900 μάρτυρες θα συμμετέχουν στην μεγαλύτερη δίκη της μαφίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Πρόκειται την οργάνωση Ντράνγκετα που δραστηριοποιούνταν στην Καλαβρία και τα πλοκάμια της έφτασαν σε όλο τον κόσμο. Η δίκη διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του διάσημου εισαγγελέα Νικόλα Γκρατέρι

«Προσπαθούν να πετύχουν και να κυριαρχήσουν, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδό αλλά ακόμα και στο επιχειρησιακό και το πολιτικό».

Για την διεξαγωγή της δίκης έχει διαμορφωθεί μια μεγάλη αποθήκη σε πόλη της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

Λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμοί και στυγερές δολοφονίες μεταξύ των κατηγοριών.

Οι οικογένειες της μαφιας ξεπερνούς τις 150 και τα μέλη σε περισσότερα από 6.000 δραστηριοποιούνταν σε όλο τον κόσμο

«Η επιρροή των οικογενειών έφτανε πολύ μακριά από την Καλαβρία. Με το πέρασμα των ετών η δραστηριότητα της μαφίας εξελίχθηκε από αιματηρές συγκρούσεις στους δρόμους σε πιο περίπλοκα οικονομικά εγκλήματα».

Η ζωή μέσα στη μαφία

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους συνελήφθησαν σε επιδρομές της αστυνομίας τον Δεκέμβριο 2019 στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία.

Όταν τα άλλα παιδιά μεγάλωναν με πλαστικά όπλα τα παιδιά των μελών της μαφίας είχαν σαν παιχνίδια τα πραγματικά όπλα. Όπως καταγγέλλει πρώην μέλος της μαφίας όταν κάποιο μέλος της αποφάσιζε να σταματήσει τον παράνομο τρόπο ζωής τα

« Όταν το έμαθαν μου έστησαν 2 φορές ενέδρα μέσα σε 12 ώρες. Την πρώτη φορά κατάφερα να ξεφύγω. Τη δεύτερη ήμουν οπλισμένος και τραυμάτισα 3 ανθρώπους. Προσπάθησαν να με σκοτώσουν αρκετές φορές».

Η τελευταία ανάλογη μεγάλη δίκη ήταν το 1986 στο Παλέρμο εναντίον της σικελικής Κόζα Νόστρα, στο τέλος της οποίας καταδικάσθηκαν 338 κατηγορούμενοι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/01/2021