Ελλάδα

Φρίκη στο Αγρίνιο: Άγνωστοι άφησαν δεμένο χειροπόδαρα ζευγάρι ηλικιωμένων – Ξεψύχησε ο 90χρονος

14.01.2021 | 17:25 Eνσωμάτωση

Τουλάχιστον τέσσερα μερόνυχτα, αυτό το σπίτι στο Χαλκιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας, «έκρυβε» ένα σοκαριστικό έγκλημα. Ένας 90χρονος άνδρας, έρμαιο στα χέρια ληστών, άφησε την τελευταία του πνοή, στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας του, δεμένος χειροπόδαρα… Με ένα πανί, τυλιγμένο στο κεφάλι. Δίπλα του, δεμένη στο κρεβάτι και χτυπημένη η γυναίκα του, εκλιπαρούσε επί μέρες, κάποιος, να την σώσει.

Συγκλονιστική η περιγραφή στο livenews του ανιψιού τους, που βρήκε τον θείο του νεκρό και τη θεία του δεμένη, αφυδατωμένη και σε κατάσταση σοκ.

«Ανησυχήσαμε που δεν τους είχαμε ξαναδεί και ήρθα εγώ εκεί και κοίταξα από ένα παράθυρο και η θεία ήταν ζωντανή μέσα και φώναζε, ήθελε νερό, άνοιξα εγώ την πόρτα, ήταν ξεκλείδωτη πόρτα και μπήκα μέσα, ο θείος ήτανε πεθαμένος μέσα…

-Ήταν μέρες οι άνθρωποι εκεί;

-«Ναι, ναι, ναι, τέσσερις-πέντε μέρες τώρα. Αυτοί τώρα, ήτανε ληστές. Μπήκαν μέσα και τον παππού τον δέσανε».

Από το πρωί, αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, αναζητώντας το παραμικρό ίχνος που θα τους οδηγήσει στους δράστες.

Οι εικόνες που αντίκρισε ο ανιψιός του ζευγαριού που μπήκε πρώτος μέσα στο σπίτι, σοκάρουν.

-Πώς τους βρήκατε; Ήταν δεμένοι; Ήταν χτυπημένοι;

«Δεμένοι χειροπόδαρα. Ο παππούς ήταν κάτω και η γιαγιά στο κρεβάτι. Κάτω ναι, ξαπλωμένος ήταν, δεμένα πόδια, δεμένα χέρια και ήταν και στο κεφάλι τον είχανε… δεμένο με ένα πανί. Ήταν τυλιγμένο το κεφάλι του.»

Όλες αυτές τις ημέρες, η σύζυγος του 90χρονου, παρέμενε δεμένη, δίπλα στη σορό του άντρα της, ελπίζοντας κάποιος να την βοηθήσει… Μια γυναίκα ηλικιωμένη, ανήμπορη… σε κατάσταση που δεν την χωράει ανθρώπινος νους.

« Η γιαγιά μιλούσε, εντάξει, ήταν δεμένη αλλά… δεν ξέρω τώρα αν την είχανε φιμώσει και τη γιαγιά…»

-Το σπίτι ήταν ανάστατο;

– Το δωμάτιο που κοιμούνταν αυτοί, όχι τίποτα άλλο στο σπίτι. Τα πράγματα ήταν ανακατωμένα, ναι.

-Και η πόρτα ξεκλείδωτη;

«Ναι, ναι, η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη. Τώρα από πού μπήκαν οι κλέφτες, δεν γνωρίζω.»

Οι αστυνομικοί περιμένουν το πόρισμα της νεκροτομής του άτυχου ηλικιωμένου για να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του, ενώ ελπίζουν και στην μαρτυρία της συζύγου του, όταν εκείνη συνέλθει από το σοκ και την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησε.

Η γειτονιά είναι σοκαρισμένη. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έφυγε το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη ζωή. Δεν άκουσαν κάποιον θόρυβο, κάποια έκκληση για βοήθεια.

Οι γείτονες ειδοποίησαν τον ανιψιό τους γιατί είχαν ημέρες να τους δουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ηλικιωμένοι συνήθιζαν να κλειδώνουν την πόρτα του σπιτιού, σήμερα όμως ο ανιψιός τους διαπίστωσε πως ήταν ξεκλείδωτα.

Ο κύριος Θωμάς Μαργαρίτης, γείτονας του ηλικιωμένου ζευγαριού μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε ότι δεν άκουσε κάποιον παράξενο θόρυβο. «Εγώ είχα 4-5 ημέρες να τον δω. Εκείνος πήγαινε για ψώνια… Δεν άκουσα κάποιον παράξενο χτύπο ή φωνές», ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/01/2021