Υγεία

Ανεβάζουν ρολά τα μαγαζιά τη Δευτέρα – Τι λένε οι ειδικοί

13.01.2021 | 16:57 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Μέλος της επιτροπής.

Ανήσυχοι για τους κινδύνους που εγκυμονεί το άνοιγμα των καταστημάτων εμφανίζονται αρκετοί επιστήμονες, θεωρώντας ότι η μεγαλύτερη κινητικότητα στους δρόμους θα φέρει πιο κοντά το 3ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον και στον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος.

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει μεθαύριο, οι επιδημιολόγοι προσπαθούν να δουν τα δεδομένα για να έχουν μια εισήγηση. Την τελική απόφαση θα την πάρει η πολιτεία, που θέτει και τις προτεραιότητες.

Όλοι λένε ότι η αύξηση των δραστηριοτήτων αυξάνει την κινητικότητα και τον κίνδυνο. Πόσο θα αυξηθεί ο κίνδυνος εξαρτάται από τι αποφάσεις θα παρθούν…», ανέφερε σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς.

«Στο πρώτο κύμα, μετά το πάσχα τα κρούσματα σχεδόν μηδενίστηκαν. Τώρα δεν έχουν μηδενίσει και υπάρχουν συνεχώς συρροές. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η πολιτεία γιατί πρέπει να συνυπολογιστεί και η οικονομία.Απλώς αυτό που λέμε είναι ότι αυτό θα δημιουργήσει έναν κίνδυνο», τόνισε.

«Τα αποτελέσματα από τους εμβολιασμούς θα τα δούμε μετά το Πάσχα, μέχρι τότε θα ζήσουμε όπως ζούμε τώρα», πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας ότι θα ζήσουμε για μήνες μαζί με τον φονικό ιό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/01/2021