Πολιτική

Πρόσκληση Τσαβούσογλου για διερευνητικές χωρίς ατζέντα – Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα

11.01.2021 | 17:27 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, εντός του Ιανουαρίου, καλεί την χώρα μας η Τουρκία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών, επιδιώκοντας να θέσει υπό διαπραγμάτευση το σύνολο των μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων της Άγκυρας, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ο πρωθυπουργός είπε πως, προσδοκούμε σε μια πλήρη και γόνιμη παραγωγική σχέση.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Καιρίδης χαρακτήρισε μη ειλικρινείς τις προθέσεις της Τουρκίας και τόνισε πως: «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το θέμα είναι η οριοθέτηση, αυτό κάναμε με Ιταλούς και Αιγύπτιους.

Έχουμε δώσει τη δυνατοτήτητα επίλυσης, αν διμερώς δεν τα βρούμε, που είναι το δικαστήριο της Χάγης.  Οι διευρευνητικές δεν είναι επικοινωνιακό σόου, πρέπει να έρθει πρόσκληση και δεν είναι το κατάλληλο πλαίσιο σε συν. Τύπου, δίπλα στον Τουρκοκύπριο υπουργού εξωτερικών του ψευδοκράτους των κατεχομένων να πετάξει το πυροτέχνημα. Αδικούν τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η λύση είπε: «πως η Τουρκία απέτυχε. Και στον Έβρο με την υβριδικού τύπου απειλή, απέτυχε και στη θάλασσα και πιέζεται οικονομικά, από τις κυρώσεις… Η Αμερική επανέρχεται και με το ανέλπιστο δώρο του Τραμπ με την εκλογή Μπομπ Μενέντεζ. Κανείς δεν περίμενε… Είναι η Νέμεσις του Ερντογάν, είναι αυτός που υπέγραψε τον νόμο για τις κυρώσεις εναντίον αντιπάλων της Αμερικής και του νόμου της Αν. Μεσογείου».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2021