Ελλάδα

Κορωνοϊός: Βαρύ το πλήγμα στη Βόρεια Ελλάδα

09.01.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Το πιο βαρύ τίμημα σε θανάτους μέσα στα νοσοκομεία έχει πληρώσει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη.

Η Βόρεια Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα στη μάχη με τον κορωνοϊο. Τα στοιχεία που παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» για τους ανθρώπους που δεν βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σοκάρουν. Τραγική πρωτιά στους θανάτους έχει η Θεσσαλονίκη, καθώς τα νοσοκομεία της πόλης δέχθηκαν και τους περισσότερους ασθενείς.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δοκιμάζονται από την πανδημία και πολλοί άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, είχαμε 377 θανάτους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, 285 στο νοσοκομείο Παπανικολάου, 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιπποκράτειο και άλλοι 232 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Τραγική είναι η εικόνα και στα μεγάλα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο Σερρών 219 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, 190 στην Κατερίνη, 170 στο νοσοκομείο της Δράμας, 140 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και 113 στο νοσοκομείο του Βόλου.

Το υγειονομικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στα όριά του, περιμένει να δει εάν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και αν το πάθημα της ολιγωρίας που υπήρξε τον Οκτώβριο δε θα επαναληφθεί σήμερα, μετά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή πτώση στο επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης με βάση όμως μόνον τα στοιχεία της εβδομάδας των Χριστουγέννων, ενώ οι ειδικοί επιμένουν πως σαφέστερη θα είναι η εικόνα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2021