Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο λεκανοπέδιο – Αυξημένα τα κρούσματα

09.01.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την Αττική, όπου την Πρωτοχρονιά τριπλασιάστηκε το ιικό φορτίο, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 30.000 φορείς στο λεκανοπέδιο.

Το τείχος του lockdown ύψωσαν και πάλι οι ειδικοί για να αναχαιτίσουν την πορεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική, όπου τα στοιχεία έδειξαν τριπλασιασμό του ιικού φορτίου την Πρωτοχρονιά.

Στο λεκανοπέδιο, η μια περιοχή μετά την άλλη, αγγίζουν τα όρια συναγερμού.

Εκτός από τα Δυτικά προάστια ο ιος φωλιάζει σε όλο και περισσότερες περιοχές. Ο κεντρικός τομέας συνεχίζει να κρατά τα ηνία στον μολυσματικό χάρτη, όμως πολλά κρούσματα καταγράφονται σε Κερατσίνι, Ζεφύρι, Ίλιον και Μενίδι. Το μεγάλο στοίχημα των υγειονομικών αρχών είναι να μην βγει η κατάσταση εκτός ορίων όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο καμπανάκι κινδύνου ήρθε από την αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών στην Αττική. Από 450 πριν τα Χριστούγεννα, σήμερα φτάνουν τους 550. Δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για 30.000 φορείς στο λεκανοπέδιο, υπάρχει φόβος για αύξηση σε εισαγωγές και διασωληνώσεις στα τέλη του μήνα.

Για τον έλεγχο της πανδημίας καθημερινά πραγματοποιούνται rapid test σε δήμους του λεκανοπεδίου.

Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων ενισχύει η μείωση κατά δύο έτη της ενδιάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς οι περισσότερες μολύνσεις πλέον εντοπίζονται στις ηλικίες 25 – 35.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2021