Πολιτική

Κορωνοϊός: Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας

09.01.2021 | 10:27 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας είχαν οι βουλευτές Μακάριος Λαζαρίδης (ΝΔ), Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ), μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Λαζαρίδης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την πρότασή του για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρουσία της επιτροπής των ειδικών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στην καταστροφολογία και τον λαϊκισμό και προτείνει πράγματα εκτός τόπου και χρόνου» τόνισε ο «γαλάζιος» βουλευτής, χαρακτηρίζοντας «κουρασμένο και χωρίς όραμα» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επενδύσει σε μαγκάλια και πλατείες αγανακτισμένων, ξεχνώντας ότι κυβέρνησε με τρόπο τραγικό. Είναι τόσο πετυχημένος στη διαχείριση κρίσεων που θέλει να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα από την αρχή αυτά που προτείνει η επιτροπή των ειδικών, ενώ για το θέμα της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «δεν υπήρξε ποτέ εισήγηση των ειδικών για κλείσιμο».

Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό, υπογράμμισε ότι αριθμός των δόσεων που φτάνουν στην χώρα σχετίζεται με την ΕΕ αλλά και από το πόσα διαφορετικά εμβόλια έχουν εγκριθεί.

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης

Για «πλήρη αποτυχία» στην διαχείριση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ευτυχώς είναι αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Σκεφτείτε να είχαμε μια λαϊκίστικη, ανεύθυνη και υπερβολική αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια» επισήμανε.

«Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των νεκρών για να αντέξουμε μια αντιπαράθεση πάνω στα φέρετρα. Ζητούμε το αυτονόητο. εθνική συνεννόηση. Αυτή ήταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε, ενώ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για την πορεία του εμβολιασμού.

Η θέση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών σύμφωνα με τον Χρήστο Κατσώτη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να κρύψει τις παλινωδίες και τις εγκληματικές ευθύνες για το δεύτερο κύμα και για το τρίτο της πανδημίας» υπερτονίζοντας την μη ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά ούτε στις εθνικές συνεννοήσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/01/2021