Υγεία

Συμφωνία Ε.Ε. – Pfizer για επιπλέον εμβόλια

08.01.2021 | 20:20

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει μπροστά τις μηχανές προκειμένου το τρίτο κύμα της πανδημίας να ανακοπεί από το τείχος του εμβολίου.

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν σε προμήθεια επιπλέον εμβολίων από τη Pfizer με στόχο τον εμβολιασμό 380 εκατομμυρίων Ευρωπαίων

«Με τη νέα συμφωνία θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε έως και 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της BioNTech-Pfizer» ανέφερε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Αχτίδα φωτός, η νέα μελέτη σε ασθενείς από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της Pfizer εμφανίζεται να προστατεύει από τη μετάλλαξη του covid 19.

«Καλύτερα να αυξηθεί η θνητότητα που προκαλεί μια παραλλαγή του κορωνοϊού κατά 50%, παρά να αυξηθεί η μολυσματικοτητα μιας παραλλαγής κατά 50%» τόνισε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Αύξηση των καθημερινών εμβολιασμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για τον κορωνοϊό προανήγγειλε αύξηση τον ημερήσιων εμβολιασμών στους 8000 –στην πρώτη φάση.

«Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω. Επενδύουμε όπως είπα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στις 4 Ιανουαρίου μπήκαν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού 51 νοσοκομεία, σήμερα προστέθηκαν 55 και τη Δευτέρα μπαίνουν στο σχεδιασμό τα 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα.

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει χάσει τον έλεγχο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας.

Επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία κατέθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών για να κρύψει τις παλινωδίες και τις εγκληματικές της ευθύνες» ανέφερε το ΚΚΕ.

Κυβέρνηση και ειδικοί καλούν τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του θανατηφόρου ιού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Υγεία