Κόσμος

Κορωνοϊός – Βρετανία: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Ουρές ασθενοφόρων και μεγάλες αναμονές

08.01.2021 | 13:23

Πρωτοφανής η πίεση στο αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα ασθενοφόρα σε περιοχές της Αγγλίας να σχηματίζουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία περιμένοντας να αφήσουν τους ασθενεις τους.

Γιατροί και νοσηλευτές εκπέμπουν SOS δηλώνοντας ότι τα νοσοκομεία έχουν γονατίσει, αφού οι ασθενείς με Covid είναι 50% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Έως και 12 ώρες περιμένουν πλέον όσοι καλούν ασθενοφόρα ενώ ακόμη και όταν φτάνουν στο νοσοκομείο, μέχρι να γίνει η εισαγωγή τους, αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και έξι ώρες μέσα στο ασεθνοφόρο. Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα είχαμε 10.000 νέες εισαγωγές.

«Είναι σαν ξαφνικά να γεμίσαν είκοσι νοσοκομεία μόνο με ασθενείς Covid» δήλωσε ο Σάιμον Στίβενες, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι όλο και περισσότεροι υγειονομικοί έχουν Covid, και δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακριβώς τη στιγμή που είναι πιο πολύτιμες από ποτέ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι όλοι οσοι φτάνουν στα λιμάνια και αεροδρόμια της Αγγλίας και της Σκωτίας από το εξωτερικό πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες σε μια προσπάθεια της χώρας να εμποδίσει την εισαγωγή στελεχών του ιού από τη Νότιo Αφρική.

Και αυτό γιατί όπως δήλωσε ο Γκραντ Σαπς, δεν είναι βέβαιο ότι τα εμβόλια μπορεί να λειτουργήσουν εξαιτίας αποτελεσματικά κατά της συγκεκριμένης παραλλαγής.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Κόσμος